KıbrısManşet

Sarpten: Bu kokuşmuş düzen içinde bunlar unutulup gidecek

Biyologlar Derneği eski Başkanı Biyolog Hasan Sarpten, Girne‘deki İlim Üniversitesi inşaat alanında, yüzlerce çam ve onlarca zeytin ağacının katledildiğini gözler önüne serdi

Saprten: 325 çam ağacı ve 20 zeytin ağacı iş makineleriyle sökülerek katledildi

Sosyal medya hesabından yaşanan katliamın fotoğraflarını paylaşan Sarpten, Girne’de Barış Plajı karşısındaki arazide devam eden İlim Üniversitesi’nin inşaat faaliyetleri sırasında, 325 çam ağacı ve 20 zeytin ağacı iş makineleriyle sökülerek katledildiğini belirtti.

Saprten, “Orman Dairesi’nden hiçbir izin alınmadan yapılan bu doğa katliamı bir kez daha inşaat uğruna ne kadar acımasızca doğayı yok edebileceğimizi gözler önüne serdi” dedi.

“Bu kokuşmuş düzen içinde bunlar unutulup gidecek”

Orman Yasası uyarınca 10 asgari ücret cezası olan bu işlem sonrası üniversite yetkililerinin ve Orman Dairesi ne yapacağını soran Saprten, para cezasının ödenebileceğini, bir yerlere yeni fidanlar dikilebileceğini ve bu kokuşmuş düzen içinde bunların unutulup gideceğini vurguladı.

Saprten, “Sonra biz, her yağmur yağdığında sel olmasın diye dua eder, yazın binalar arasında hiç esmiyor diye öfkelenmeye devam ederiz olur biter” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu