KıbrısManşetSağlık

Elcil: Sağlık Bakanlığı bütçesini Suat Bey’in cebine aktarmaktır

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Sağlık Bakanı Ali Pilli‘nin ‘Aramızda casuslar var’ sözlemine atıfta bulunarak, bu casusların Ankara ve Suat Günsel‘in casusları olduğunu ve seçimde de oy isteyeceklerini kaydetti

Elcil: Sağlık Bakanlığı bütçesini Suat Bey’in cebine aktarmaktır

Eğitim Bakanlığı önünde Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası‘yla (KTOEÖS) ortak düzenledikleri basın açıklamasında konuşan Elcil, Eğitim ve Sağlık Bakanlığı’nın ne işe yaradığını sorduğunda, bir yanıt bulamadığını belirtti.

Elcil, “Sağlık Bakanlığı Yakın Doğu Hastanesi‘ne (YDÜ) sürekli sevkler yapar, yaptığı iş de Bakanlığının bütçesini Suat Bey’in (YDÜ YK Başkanı Suat Günsel) cebine aktarmaktır. Peki Eğitim Bakanlığı ne yapar? O da aynı şekilde devlet okullarının halini perişan edip, niteliğini düşürüp, vatandaşın özel okullara ve Suat Beyin güzide okullarına gitmesine zemin hazırlar” dedi.

“Devlet okullarının üvey evlat, Suat Günsel okullarının da güzide”

Devlet okullarının üvey evlat, Suat Günsel okullarının da güzide okul olamayacağını söyleyen Elcil, yüz yüze eğitimin zaten doğru düzgün devam etmediğini çünkü okullarda büyük oranda temaslı öğrenci olduğunu belirtti.

Elcil, “Öğretmenlerimiz okuldadır ama öğrenciler okullara gelmemektedir. Öğrencilerde ve velilerde ciddi bir güvensizlik var ve şu an okullar semptom göstermeyen binlerce hasta ile dolu. Üst Kurul (Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu) denen kurul ise dün ürettiği kararda, temaslıların antijen testi yaparak sokakta dolaşmasına izin veriyor.
Bunları 23 Ocak’ta yapılacak seçim için yapıyorlar, biz bunu biliyoruz” dedi.

“62 tane devlet okulunun sadece 1 tanesinde 20 Temmuz’da tarama yapıldı”

Her gün 100 temaslı çıkmasının, seçim gününe kadar 30 bin temaslı demek olacağını, bunun da 30 bin kişinin oy kullanamaması anlamına geleceğini ifade eden Elcil, Üst Kurul’u bundan dolayı seçim tedbiri almakla suçladı ve yapılanın bilimsellikle uzaktan yakından alakası olmadığını savundu.

Elcil, “Sayın Bakan tedbirleri artırdık dedi. Biz sürekli okullardayız ve 162 tane devlet okulunun sadece 1 tanesinde 20 Temmuz’da tarama yapıldı. Diğer okullarda hiç bir tarama yapılmadı. 5-11 yaş çocuklar için aşı konusu hiç bir şekilde gündeme dahi gelmedi. İlkokullarda testlerin zorunlu hale getirilmemesi nedeniyle yeterince test yapılmıyor, temas takip ekibinin test yapmaması için Maliye ve Sağlık Bakanlığı baskı yapıyor ve burada çıkıp sayın Eğitim Bakanı önlemleri artırdıklarını söylüyor” dedi.

“Bu casuslar seçime girecek ve halktan oy isteyecek”

Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin ‘Aramızda casuslar var’ sözlemine atıfta bulunan Elcil, son olarak şunları kaydetti;

“Değerli arkadaşlar aramızda casuslar var. Burada değil ama bu binanın içindedirler. İyi bakın onlara bu casuslar Suat Beye hizmet edenlerdir. Bu casuslar seçime girecek ve halktan oy isteyecek.

Parası olmayanın cahil kalacağı, hastaneden hizmet alamayacağı bir düzen yarattılar ve bunun devam etmesi için oy istiyorlar.

“Olgun Amcaoğlu Suat Günsel’in memurudur”

Eğer bu ülkede vakalar bini aşıyorsa bunun sorumlusu bu hükümettir. Bunlar Ankara’nın casuslarıdır arkadaşlar ve o şekilde muamele görecekler.

Güzide okul söylemi ile sayın Milli Eğitim Bakanı, Suat Günsel’in memuru olduğunu ortaya koymuştur. Olgun Amcaoğlu Suat Günsel’in memurudur”











Başa dön tuşu