KıbrısManşet

Öznaçar: Plansızlık ve öngörüsüzlük sonucu eğitim kaosa dönüştürüldü

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili adayı Behçet Öznaçar, Eğitim Bakanlığı‘nın eğitimi adeta kaos ortamına sürüklediğini söyleyerek, CTP iktidarında eğitimle ilgili neler yapılacağını madde madde açıkladı

Öznaçar: Plansızlık ve öngörüsüzlük sonucu eğitim kaosa dönüştürüldü

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Öznaçar, Eğitim Bakanlığı’nın plansızlık ve öngörüsüzlüğü sonucunda eğitimi kaosa dönüştürdüğünü, kamu ilkokullarına devam eden öğrencilerin bir kısmının yarım gün eğitim alırken, diğer kısmının yarım gün eğitimin yarısını alabilmesine vesile olduğunu, şimdi de katılımcılık anlayışından uzak tavırları ile ortaöğretimde kaosa neden olduğunu belirtti.

Öznaçar, “İstikrarlı bir şekilde toplumu yok etmeye yemin etmiş durumda olan malum zihniyete artık dur deme zamanı gelmiştir. Aksi halde sosyal sermayemiz olan biricik çocuklarımızın en temel hakkı olan eğitimden yoksun bırakılacaklardır” dedi.

“Buna hangi yürek dayanır?”

“Buna hangi yürek dayanır?” diye soran Öznaçar, bu anlayışla ancak buraya kadar gelinebileceğini belirterek, 23 Ocak’tan sonra hükümete gelecek olan CTP iktidarında neler yapılacağını madde madde açıkladı;

● Eğitimde ‘Yeniden Yapılanma Planı’ hazırlanarak, öğretmenlerimizin kazanılmış haklarına dokunulmadan 3 yıl içerisinde kademeli olarak ‘tam gün eğitim’ uygulamasına geçilecek.

● Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ‘uzaktan eğitim mekanizması’ kurulacak ve gerekli dijital dönüşümler gerçekleştirilerek, her öğrencinin uzaktan eğitime erişimi temin edilecek.

● Yüz yüze eğitimin etkin, nitelikli ve sağlık açısından en düşük riskle sürdürülmesi için Yüz Yüze Eğitimde Acil Durum Eylem Planı ile Kayıpların Giderilmesine Yönelik Destek Programı hazırlanacak, Öğrencilere Psikolojik Danışmanlık Desteği verilecek.

● Ülkenin hangi bölgesine, hangi kademede ve hangi özelliklerde bir okulun kurulması gerektiği ile ilgili bir ülke geneli Okullaşma Planı hazırlanacak.

● Özel eğitime ilişkin yasal düzenleme ivedilikle tamamlanacak; okul öncesinden, lise kademesine kadar üniversite öncesindeki tüm eğitim kademelerinde engelli, öğrenme güçlüğü çeken, üstün yetenekli ve diğer tüm farklı gelişen çocukların ihtiyaç duyduğu özel eğitimi örgün eğitim sistemine entegre edilecek.











Başa dön tuşu