KıbrısManşet

Bengihan: Çocuklarımızın kafasına tavanlar dökülüyor, hastalar ilaç bulamıyor


Sendikal Platform Cumhurbaşkanlığı önünde toplanarak, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz içinde 586 milyon TL’nin Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘a külliye yapılması için ayrılmasına sert tepki koydu

Bengihan: Tatar için 586 milyon TL’lik saray halkın sorunlarından daha önemli

Cumhurbaşkanlığı önünde yapılan basın açıklaması sırasında konuşan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Tatar için 586 milyon TL’lik sayar-külliye projesinin, halkın içinde bulunduğu ekonomik sorunlardan daha önemli olduğunu geçen gün yaptığı açıklamayla da hatırlattığını belirtti.

Bengihan, “Sayın Tatar’ın basın danışmanları külliyeyi eleştirenlere ‘radikal örgüt, marjinal grup’ demesi ve bunları söyleyenlerin ‘zehirli bir dil kullandığını’ belirtmeleri, Tatar’ın eleştiriye ne kadar sıcak baktığını bize bir kez daha gösterdi. Kendisine eleştiri yapanları ‘vatan haini, rumcu’ gibi değerlendirmesinden de bunu anlıyoruz.

“Çocuklarımızın kafasına tavanlar dökülüyor, hastalar ilaç bulamıyor”

Sendikal Platform olarak önceliklerinin külliye olmadığını, Kıbrıs Türk kültüründe bile olmayan ve adını dahi son zamanlarda duyduklarını söylediği ‘külliye’ projesinin Kıbrıslıtürklerin tarihinde olmadığını vurgulayan Bengihan, birilerinin bunu dayattığını ve daha da önemlisi bu dayatmaları biat ederek kabul eden ve savunan da bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıya olduğumuzu belirtti.

Bengihan, “Ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamında olan bu kişi, bu ülkenin kültürüne dayatılan külliyeyi eleştirenleri suçluyor. Bu ülkenin okullarında çocuklarımızın kafasına tavanlar dökülüyor. Hastanelerimizde yatan hastalar ilaç bulamıyor. Her yağmur yağdığında hastaneleri sular basıyor, yollarda ışıklar yanmıyor. İnsanların can güvenliği yok. Bu ülkede sanat merkezi yok, 45 yılda bir tiyatro binası yapılmadı. Bu ülkede açlık sınırı altında yaşayan binlerce insan varken sayın Tatar külliye diye tutturdu” dedi.

“Hastanelerde, okullarda, riskli görevde çalışanların can güvenliği riskli değil mi?”

Tatar’ın, mevcut saray çalışanların ve ziyaretçilerin can güvenliğinin tehlikede olduğunu söylemesine de tepki veren Bengihan, “Hastanelerde, okullarda, riskli görevde çalışanların can güvenliği riskli değil mi?” diye sordu.

45 sene bu binada görev alan Cumhurbaşkanlarının ve çalışanların can güvenliğinin onların döneminde tehlikede olup olmadığını da sorgulayan Bengihan, “Ülke bu durumdayken 586 milyon TL bir kaynak varsa, bu ülkenin insanına hizmet verecek yatırımlar yapalım” dedi.

“Bir kültürün ve kimliğin nişanı külliye değildir”

Sosyal sigorta emeklilerinin bugün itibarı ile Ocak sonu maaşlarının ödenmesinde sıkıntı olduğunu, buradan maaş alan binlerce insanın kaynak eksikliği nedeniyle ödenememe riski bulunduğunu anlatan Bengihan, bu ülkenin böyle kanayan yaraları varken 586 milyon TL’nin bir külliye yapmak için nasıl talep edildiğini sordu.

Bengihan, “Ocak sonu maaşlarını alamayacak olan 50 bine yakın emekliyi Aralık’ta borçlanarak ödediler. Maliye sigortaya verdiği katkıyı durdurdu. Ay sonu maaş alamayan insanlar varken sayın Tatar rahat edecek mi?
‘Bir kültür bir de egemenlik bu tip inşaatlarla nişanlanır’ dedi Sayın Tatar. Bir kültürün ve kimliğin nişanı o ülkede yaşayan insanların oluşturduğu kimlik, kültür ve dokudur, külliye değil” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu