KıbrısManşet

Avcıoğlu: Teknecik’teki santralin yarısı şu an devre dışı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) eski Asbaşkanı ve Halkın Partisi (HP) Milletvekili adayı Yusuf Avcıoğlu, olmayan hükümet ve kötü yönetim sebebiyle ülkede tam anlamıyla bir rezalet yaşandığını söyleyerek, Teknecik Elektrik Santrali’nin yarısının an itibariyle devre dışı kaldığını açıkladı

Avcıoğlu: Teknecik’teki santralin yarısı şu an devre dışı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avcıoğlu, Teknecik Elektrik Santrali’ndeki 2 numaralı buhar tribün kazanında bu sabah patlak oluştuğu ve ünitenin durdurulmasının söz konusu olduğu bilgisini verdi.

Hali hazırda dizel ünitelerden ikisinin bakımda, birinde ise ‘krank mili’nin kırık durumda olduğunu belirten Avcıoğlu, Teknecik’teki santralin toplamda 1 buhar (60 MW), 3 dizel (51 MW) olmak üzere yaklaşık yarısının devre dışı kaldığını açıkladı.

“Pazar günü sandığa giderken bu rezaleti yaşatanları unutma Kıbrıs Türk halkı”

Kalecik Elektrik Santrali’nde ise 6 dizel makinanın çalışır durumda olduğunu ve yedek tutulan 2 dizel ünitenin ise arızalı olduğunun belirtildiğini söyleyen Avcıoğlu, üretim yetersizliği ve soğuk hava ile birlikte elektrik kesintilerinin artarak devam edeceğini vurguladı.

Avcıoğlu, “2022 yılında olmayan hükümet ve kötü yönetim sebebiyle ülkede tam anlamıyla bir rezalet yaşanıyor. Pazar günü sandığa giderken bu rezaleti yaşatanları unutma Kıbrıs Türk halkı” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu