KıbrısManşet

Tel-sen TC. Mağusa Konsolosluğu’na devredilen arazi nedeniyle dava dosyalıyor

Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), yarın Mağusa Telekomünikasyon Dairesi’nde saat 08.00-12.00 saatleri arasında grev yapacağını açıkladı

Tel-Sen TC. Mağusa Konsolosluğu’na devredilen arazi nedeniyle dava dosyalıyor

Mağusa Telekomünikasyon Dairesi’nin bir bölümünün de içerisinde bulunduğu alanın TC Mağusa Konsolosluğu’na devredilmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle yapılacak eylemle ilgili olarak saat 10.00’da Lefkoşa’da mahkemeler önünde basın açıklaması yapılacak.

Hukuk yoluna da başvurarak saat 10.30’da konuyla ilgili dava dosyalayacak sendika, daha sonra Maliye Bakanlığı’na yürüyerek siyah çelenk bırakacak.

Soysan: Maliye Bakanlığı yangından mal kaçırırcasına daireyi tahliye etmeye çalıştı

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, “Mağusa Telekomünikasyon Dairesi’nin bir bölümünün de içerisinde bulunduğu alanın Türkiye Cumhuriyeti (TC) Mağusa Konsolosluğu’na devredilmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararının hukuka aykırı olduğunu açıklayarak, sendikanın hukuk yoluna başvurma kararı aldığını belirtti.

Soysan yaptığı yazılı açıklamada, seçim yasakları döneminde Maliye Bakanlığı’nın yangından mal kaçırırcasına Telekomünikasyon Dairesi’ni tahliye etmeye çalıştığını iddia ederek, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.











Başa dön tuşu