KıbrısManşetSağlıkYaşam

Asya Bebek için sevenlerinden dua istendi

SMA hastası olan ve ihtiyacı olan 2.5 milyon dolarlık Zolgensma ilacı için düzenlenen bağış kampanyasıyla ülke gündemine oturan Asya Bebek güneydeki Makarios Hastanesi‘nde yoğun bakıma alındı

Asya Bebek yoğun bakımda

Asya Bebek İçin Sağlık Hakkı İnisiyatifi‘nin kontrolündeki Asya Bebek hesabından yapılan açıklamada, Asya’nın Makarios Çocuk Hastanesi yoğun bakım bölümünde yattığı bilgisi paylaşıldı.

Asya’nın ağzından “Annem ve babam benim en erken zamanda iyi olup evimize geleceğimi biliyor” denilen açıklamada, herkesten Asya için dua istendi.

Gazetemizin aileden edindiği bilgiye göre Asya, ciğerlerinin Zolgensma ilacından etkilenmesi nedeniyle yoğun bakıma alındı.

Neler olmuştu?

SMA hastası olan Asya Bebek’in ihtiyacı olan Zolgensma ilacı devlet tarafından karşılanmadı. Oluşturulan inisiyatif ile aylarca bağış toplandı.

Tedavinin devlet tarafından karşılanması için büyük eylemler yapıldı, polisle eylemciler karşı karşıya geldi.

Dönemin Başbakanı Ersan Saner, devlet adına Asya’ya sadece 10 bin TL bağışta bulundu.

UBP Hükümeti’nin ‘Türkiye sahip çıkacak’ diyerek Ankara‘ya gönderdiği Asya’ya, sadece hastalığı yavaşlatacak bir tedavi uygulanması söz konusu olunca Kıbrıs Cumhuriyeti Zolgensma ilacını tedarik edebileceğini söyledi.

Asya Bebek Makarios Hastanesi’nde Zolgensma ilacını aldı ve bir süredir de evde tedavisine devam ediliyordu.











Başa dön tuşu