KıbrısManşet

Haberimiz sonrası soruşturma açıldı, dava okundu ama hala görevde!

Polis Genel Müdürlüğü içinde, tüm teşkilatı rahatsız eden ve ‘kayırma’-‘koruma’ söylentilerine neden olan durumlar bitmek bilmiyor, vatandaşın polise güvenini sarsan şaibeler bugün de devam ediyor

Israrla soruşturma açılmadı, görevine devam ettirildi

Gazetemizin 30 Aralık 2021 tarihli manşetine konu olan bir polis mensubu ve işlediği suçlarla ilgili yaşananlar konusundaki şaibeler bitmiyor.

Habere konu olan polis mensubunun, geçtiğimiz Nisan ayında yürüttüğü bir hırsızlık tahkikattı dosyasında sahte belge düzenlendiği ortaya çıkmış, ilgili polisin, ‘olayla alakası var’ diyerek dökümlerini istediği 2 cep telefonu numarasının, olayla alakasız 2 polis mensubuna ait olduğu anlaşılmıştı.

ozgur_gazete_kibris_polis_tahkikat_sahte_evrak
30 Aralık tarihli manşetimiz

Hakkında sahte belge düzenlenen polisin durumu fark etmesi ve şikâyetçi olması sonrası tahkikatı yürüten polise, ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal’ ve ‘Gerçeğe aykırı rapor düzenlemek’ suçlarından PGM Disiplin Mahkemesi tarafından 7 ay ‘kademe ilerlemesinin durdurulması’ cezası verilmiş ancak ısrarla Ceza Davası açılmamış ve görevde kalmaya devam etmişti.

Soruşturma haberimiz üzerine başlayabildi, Ceza Davası okundu

Polis teşkilatında huzursuzluk yaratan ‘güven sarsıcı’ olayla ilgili kimin devreye girdiğini sorguladığımız haberimiz sonrası ise Başsavcılık PGM’ye bir yazı göndererek, şikâyete konu olan olayla ilgili soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

Bunun üzerine soruşturma açmak durumunda kalan PGM, yaptığı soruşturma sonrası ilgili polisin ‘Kamu Görevlisi Tarafından Sahte Evrak Düzenleme / Resmi Evrakı Sahteleme/ Tedavüle Sürme / Özel Hayatın Gizliliğini İhlal’ suçlarını işlediğini tespit etti ve ilgili polise bu suçlardan ayrı ayrı ceza davası okundu.

Açığa alınmadı, teminata bağlanmadı, hala görevde

Ancak teşkilat içinde ‘hala korunuyor’ söylentilerine neden olan durum tam da burada baş gösterdi.

Normal şartlarda, yargılaması ağır cezada yapılan bu suçlardan birini işleyen bir sivil vatandaş dahi teminata bağlanırken, suçlar kamu görevlisi tarafından işlenmesine rağmen ilgili polis açığa alınmadı ve teminata bağlanmadı.

Kim ya da kimler koruyor?

Üstelik, bulunduğu görev yerinde tahkikat dosyalarına da bakmaya devam eden ilgili polisin, benzer suçlardan hakkında açılmış ve hali hazırda devam eden bir başka davası daha bulunuyor.
Tüm bu gerçeklere rağmen, vatandaşın güvenliğinden sorumlu bir görevde çalışmaya devam eden polis mensubuyla ilgili yaşanan sürecin, kim ya da kimler tarafından bu şekilde yürütüldüğü anlaşılamıyor.

30 Aralık’taki ilgili haberimiz için TIKLAYIN

Pınar Barut/Özel Haber











Başa dön tuşu