KıbrısManşetSağlık

Tatar: Covid başladığında Başbakandım, süreci çok iyi yönettik

Covid-19 salgını başladığında “Bu virüsün bize geldiği falan yok, fazla abartılıyor” söylemleriyle akıllara kazınan Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar, Anadolu Ajansı‘na (AA) verdiği röportajında o dönem salgınına artacağını ‘öngördüğünü’, şimdi de Covid geçiren bir Cumhurbaşkanı olarak ‘kitap yazmak’ durumunda olduğunu söyledi

Tatar: Covid başladığında Başbakandım, süreci çok iyi yönettik

Türkiye devlet haber ajansı AA‘ya röportaj veren Tatar, karantinadan çıktığı ilk gün bir kahvede oturup vatandaşla sohbet etmenin en büyük temennisi olduğunu söyleyerek, Lefkoşa‘nın Surlariçi bölgesinde bunu yapacağını belirtti.

Tatar, Covid-19’un KKTC’de ilk ortaya çıktığı Mart 2020’de Başbakan olduğunu ve ülke olarak birçok zorluk atlattıklarını anlattığı röportajında, o dönem hemen tedbirleri aldıklarını ancak hiçbir zaman ekonomiyi tam olarak kapatmadıklarını ve bu süreci iyi yönettiklerini iddia etti.

Tatar o dönemlerde “Bu virüsün bize geldiği falan yok, fazla abartılıyor, kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz” söylemleriyle akıllarda kalmıştı.

Fotoğraf açıklaması yok.

“Salgının artacağını öngörerek Erdoğan’ı aradım”

Tatar, virüsün ilk çıktığı dönemde hastaneye ihtiyaç duyulduğunu ancak bürokratik engeller nedeniyle hastane projesinin hayata geçirilemediğini anlattı.

Salgının artacağını öngörerek TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı aradığını ve bu konuda yardım istediğini kaydeden Tatar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat vermesiyle 2,5 ay sonra Lefkoşa Acil Durum Hastanesi devreye girdi” dedi.

“Covid-19 geçiren bir Cumhurbaşkanı olarak kitap yazmak durumundayım”

Tatar, salgın süreciyle ilgili kitaplar yazıldığını hatırlatarak “Ben kitap da yazdım, pandemiyle alakalı iki kitabım var. Şimdi Covid-19 geçiren bir Cumhurbaşkanı olarak bu kitabın üçüncüsünü yazmak durumundayım. Dolayısıyla üçüncü baskı da gelebilir” diye konuştu.

KKTC’nin, anavatan Türkiye’nin de desteğiyle zorlu salgın sürecini iyi yönettiğini belirten Tatar, sağlık sisteminin bu süreçte başarılı işler yaptığını öne sürerek, salgın hastanesinin de çok yararlı olduğunu söyledi.

Tatar, geçen hafta Türkiye ziyaretinden sonra testinin negatif çıktığını ancak bir gün sonrasında grip olduğundan dolayı bir test daha yaptırdığını, bunun pozitif çıkmasıyla izole olduğu anlattı.











Başa dön tuşu