KıbrısManşet

Sucuoğlu hükümet kurma görevini aldı: 27’li bir hükümet çok düşük ihtimal

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Faiz Sucuoğlu, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar ile çevrimiçi görüşmesinin ardından hükümet kurma görevini aldı

Sucuoğlu hükümet kurma görevini aldı: 27’li bir hükümet çok düşük ihtimal

Tatar’ın Covid-19 pozitif olmasından dolayı çevrimiçi olarak yapılan görüşmede görevlendirme kağıdı, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil tarafından Sucuoğlu’na tevdi edildi.

Görevlendirme sonrası Cumhurbaşkanlığı çıkışında açıklama yapan Sucuoğlu, 27’li bir hükümet modelinin çok düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.

Sucuoğlu “Bugün saat 13:00’da bir parti başkanı ile temasımız olacak. En kötü ihtimalle yarın sabah itibarıyla görüşmelere başlanacak” dedi.

“27 vekilli bir hükümette, birkaç milletvekili pozitif olursa bu 10 gün nisap yok demektir”

İstikrarlı bir hükümet modeli istediklerini söyleyen Sucuoğlu, “27 vekilli bir hükümette, birkaç milletvekili pozitif olursa bu sıkıntı yaratır. Bu durum 10 gün nisap yok demektir. Tüm hassas noktaları değerlendirip bir şekil vermeye çalışacağız. Hükümet uyumlu olmalı, en az 5 yıllık olmalı, hem sayı hem de uyum açsından” diye konuştu.

Sucuoğlu “Tüm partilerle eşit durumdayız. Görevi resmen aldık. Resmi olarak da heyetlere arası görüşmeleri yapacağız. 15 günü beklemeden olumlu veya olumsuz kararımızı vereceğiz. Tüm partilere eşit mesafedeyiz” dedi.











Başa dön tuşu