KıbrısManşet

Atlı: Ülkede mafyanın, çetelerin kol gezdiğini dün bilmeyen yoktu, bugün de olmayacak

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Mine Atlı, mafya çetelerine göz yuman, oyunlarının içerisinde yer alan iktidar ve ürkek muhalefet anlayışının, hiçbir bireyin can güvenliğinin olmadığı bir yapıya yol açtığını vurguladı

Atlı: Ülkede mafyaların, çetelerin kol gezdiğini dün bilmeyen yoktu, bugün de olmayacak

Atlı, dün gece evinin yakınlarında aracı otomatik silahlarla taranarak öldürülen Halil Falyalı olayıyla ilgili konuştu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Atlı, dün akşam İskele’de parti çalışmaları yaptığıkları esnada Halil Falyalı’nın kurşunlanarak öldürüldüğünün haberini aldıklarını, ülkede mafyaların, çetelerin kol gezdiğini dün bilmeyen olmadığını, bugün yine olmayacağını belirtti.

Atlı, “TDP Gençlik Örgütü‘nün 1 Kasım 2021’de meclis önünde yaptığı eylemle sorduğu soruların Meclis kürsüsünden dahi sorulmadığına tanık olduk. Henüz bir hafta önce mafyanın gözdağı vererek gerçekleştirdiği kurşunlamanın ardından tek bir açıklama tek bir istifa gelmedi” dedi.

“İrade’miz bu mu? Bu hesaplaşma burda bitti mi?

Şimdi yine kurşunlayan 2 kişinin cezaevine gönderileceğini ve konunun kapanacağını söyleyen Atlı, “Etrafımıza donanan yüzlerce mobeseler kalaşnikoflu mafyaları tespit edemiyorsa ne amaçla ordalar? Hangi limanlardan girdiler ülkeye?” diye sordu.

Mafya çetelerine göz yuman, oyunlarının içerisinde yer alan iktidar ve ürkek muhalefet anlayışının hiçbir bireyin can güvenliğinin olmadığı bir yapıya yol açtığını vurgulayan Atlı şunları kaydetti;

“İrade’miz bu mu? Bu hesaplaşma burda bitti mi? Engel olunacak mı yoksa çocuklarımıza artık gece kulüplerinde yanan ışıkları açıkladığımız gibi silah seslerini de mi açıklamaya çalışacağız? Bir insanı evladının önünde vuran mafyanın tehlikesini hiç bir siyasinin anlatmasına gerek yok. Halk bu tehlikenin farkında”











Başa dön tuşu