KıbrısManşet

Güneyde polise 5 tane ‘TOMA’ alındı




Kıbrıs Cumhuriyeti polis teşkilatı, aralarında ‘TOMA‘nın da olduğu plaka tanıma sistemi ve taşınabilir hız tespit radarına sahip son teknoloji ürünü araçlar satın aldı

Mobil karakol görevini görecek iki yeni araç

Kıbrıs Rum polisi için satın alınan toplam 96 yeni araç içerisinde, sinyalleri ve işaretleri bulunmayan 9 konvansiyonel devriye aracı bulunduğunu da yazan Fileleftheros gazetesi, bu araçların sürat kontrolü için kullanılacaklarını kaydetti.

Rum polisinin mobil karakol görevini görecek iki yeni araçla güçlendirileceğini de kaydeden gazete, bu araçların, olay yerlerinde kullanılacağından, tanık ve zanlılardan ifade alınması süresini azaltmasının beklendiğini belirtti.

5 tane de TOMA

Gazete bu araçların, meydana gelen olaylarla ilgili canlı görüntüler sunması için televizyon ve ekrana sahip olacaklarını da kaydetti.

Rum polisinin yasadışı toplanmalar, ayaklanmalar ve holiganlık olaylarında kullanılmak üzere 5 adet de TOMA aracı alacağını yazan gazete, polisin önümüzdeki dönemde devriye araçlarına 3 adet de elektrikle çalışan araç eklemesinin beklendiğini ekledi.

Rum Basını/Fatma Kişmir











Başa dön tuşu