KıbrısManşet

Akansoy: Kişmir’in yanındayım, ya demokrasi ya demagoji ve yalan

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, gazetemizin yazarlarından Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir‘e, yazdığı bir yazıdan dolayı 10 yıl hapis öngörülen Ceza davası açılmasının, Kıbrıslıtürklerin yaşam hakkına, tarzına ve düşünce biçimine müdahale olduğunu belirtti

Akansoy: Ülkeyi ‘ya kabul et ya terk et’ faşizmine sürüklemeye çalışıyorlar

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy, düşünce ve ifade özgürlüğünün olmadığı bir yerde yaşam hakkından bahsedilemeyeceğini vurgulayarak, ülkede muhalif sesleri kısarak yaşam alanlarını daraltmaya çalışanların kimler olduğunu çok iyi bildiklerini belirtti.

Akansoy, “Kıbrıslıtürklerin düşüncelerini açıklama hakkını elinden almaya çalışanlar giderek ya kabul et ya terk et faşizmine doğru ülkeyi sürüklemeye çalışıyorlar. Yaşam hakkımıza ve tarzımıza, düşünce biçimimize müdahale ediyorlar” dedi.

“Ya demokrasi ya demagoji ve yalan”

Bunların tamamının ‘bizde ne varsa sizde de olacak’ tavrının bir ürünü olduğunu söyleyen Akansoy, bu zihniyeti taşıyanlarada; “Değil mi ki buraları ‘arka bahçe’niz yaptınız; değil mi ki buraları ‘alt yönetim’ haline getirdiniz” sözleriyle seslendi.

Akansoy, “Bunu ifade edenlere tahammül edemiyorsunuz; edeceksiniz. Düşünce özgürlüğü ve demokrasiye sahip çıkmadan ne varlık mücadelesi verilebilir ne de bu bataklık kurutulabilir. Ali Kismir’in görüşlerine tamamen katılmayabilirim, üslubu herzaman bana uymayabilir ama ben açıkçası her zaman onun yanındayım. Ya demokrasi ya demagoji ve yalan” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu