DünyaKıbrısManşet

Oğlunun Falyalı suikasti avukatlığı Şişli Kaymakamını koltuğundan etti

İstanbul‘un Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, avukat oğlu Atalay Burak Türkel‘in, Halil Falyalı suikastinin zanlılarından birinin avukatlığını yapması sebebiyle görevden alındı

Oğlunun Falyalı suikasti avukatlığı Şişli Kaymakamını koltuğundan etti

Halk Haber‘den Seyhan Avşar‘ın haberine göre, Şişli Kaymakamı Türkel, avukat olan Atalay Burak Türkel’in Kıbrıs’ta öldürülen Halil Falyalı’nın katil zanlısı olarak yargılanan birinin avukatlığını yapması nedeniyle görevden alındı.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla görevden alındığı belirtilen Kaymakam, Bitlis Valiliği’ne Hukuk Müşaviri olarak atandı, Türkel de emekliliğe ayrılma kararı aldı ve İstanbul Valiliğine emeklilik dilekçesi verdi.

Türkel: Konuya ilişkin konuşmam doğru olmaz

Halk TV’nin telefonla ulaştığı avukat Atalay Burak Türkel ise iddiaları inkâr etmedi ancak “Konuya ilişkin konuşmam doğru olmaz” dedi.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Kaymakam Ali Fuat Türkel’in avukat olduğunun aldığı bir dosya nedeniyle görevden alınmasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Yargıdaki en önemli konulardan birinin avukatın müvekkili ile özdeşleştirilmemesidir. Bu durum savunma açısından çok kısır bir bakış açısı oluşturur” dedi.

Durakoğlu: Yaşanan olaydan utanç duydum

Avukatın müvekkili ile özdeşleştirilmesinin savunma hakkını tanımamak, ona saygı göstermemek anlamına da geldiğine dikkat çeken Durakoğlu özetle şunları söyledi:

“Bir hukuk devletinde savunma hakkı olmazsa yargılamadan bahsedilmesi mümkün değildir. Savunma yargının kurucu unsurudur. Onun temsilcisi de avukatlardır. Böyle bir çerçeve içerisinde baktığınızda yaşanan olaydan bir avukat ve İstanbul Barosu Başkanı olarak utanç duydum. Bir kaymakamın oğlu ile ilgili olarak böyle bir karar alınması kökten yanlıştır. Bu haberin doğru olmadığına inanmak istiyorum.











Başa dön tuşu