EkonomiKıbrısSürmanşet

“Capital Sigorta müşteri memnuniyeti yüzde 90”

Capital Group bünyesinde bulunan Capital Sigorta müşterilerinin memnuniyetini ölçmeye yönelik gerçekleştirilen “Müşteri Memnuniyeti Anketi” sonuçlarına göre, müşteriler yüzde 90’ı aldıkları hizmet ve ürünlerden memnun

Capital Sigorta değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi

Capital Group Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Arhun liderliğinde, Capital Sigorta üst düzey yöneticileriyle her yıl olduğu yapılan ‘bir sonraki yılın hedeflerinin belirlendiği değerlendirme toplantısı’ geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.

Toplantıda geçtiğimiz yılın değerlendirilmesi yapılırken, 2022 yılı hedefleri ve gerek müşteriler gerekse sektörün beklentileri ile yeni ürünlerin planlaması yapıldı.

Planlamalar yapılırken Capital Sigorta’dan hizmet alan müşterilerin memnuniyetini ölçmeye yönelik gerçekleştirilen “Müşteri Memnuniyeti Anketi” sonuçları dikkate alındı.

Özel bir araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen ankette, Capital Sigorta’dan hizmet alan müşterilerin yüzde 90’ının aldıkları hizmet ve ürünlerden memnun oldukları ve bundan sonraki sigorta ihtiyaçlarında Capital Sigorta ile yollarına devam edecekleri ortaya çıktı.

Arhun: Beklentilere yanıt veren şirketler rekabet üstünlüğü sağlayacak

Capital Group Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Arhun

Toplam 758 müşteriyle telefonda gerçekleştirilen anket ile ilgili değerlendirmede bulunan Arhun, “Küreselleşmenin sonuçlarının daha netleştiği günümüzde, birbirinden uzak coğrafyaların birbirine çok yaklaştığı, yoğun rekabet ortamında müşterilerinin istek ve beklentilerini en iyi anlayan, hızlı, kaliteli ve düşük maliyetli ürün ya da hizmetler ile bu beklentilere yanıt veren şirketlerin rekabet üstünlüğü sağlayacağının” altını çizdi.

Araştırmanın amacının, müşteri memnuniyetini ölçmek, sorun yaşayan müşterilerin sıkıntılarının kaynağını tespit edip bu sorunların giderilmesini sağlamak olduğunu ifade eden Arhun, özellikle hizmet sektoründe prosesin üretildiği anda tüketilen, elle tutulamayan, ölçülemeyen ve tartılamayan bu özel yapısı dikkate alındığında müşterileri anlamanın çok önemli olduğunu vurguladı.

“Ölçülemeyen, sayılamayan verileri ölçülebilir ve sayılabilir hale getirmek…”

Arhun iş hayatına atıldığı ilk günlerden bu güne hizmet sektörünün farklı alanlarında görev aldığını, kalite nosyonunu almış biri olarak müşteriyi anlamanın ve onların ihtiyaçlarına göre hizmet üretmenin yakın gelecekte daha da önem kazanacağı kanaatinde olduğunu ifade etti. Ölçülemeyen, sayılamayan verileri ölçülebilir ve sayılabilir hale getirmenin özellikle hizmet sektoründe kalitenin iyileştirilmesinde ve mükemmele yolculukta önemli bir yer teşkil edecegine inandığını söyledi.

Araştırma, istatistik, toplumsal data konusunda açlık yaşanan ülkemizde her tür verinin işletmelere ışık tuttuğunu ifade eden Arhun, geri bildirim mekanizması ile gelişip amacına yaklaşan bir hizmet standartı tahayyül ettiğini, Capital Sigorta’nın bundan sonraki yol planında hizmet kalitesini bu ankette tespit edilen müşteri beklentileri doğrultusunda şekillendirileceğini belirtti.











Başa dön tuşu