KıbrısManşet

Taçoy: Diplomatik misyona sahip olan bir kişinin TC’ye girememesi yanlıştır

Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) eski Milletvekillerinden Doktor Okan Dağlı‘nın ‘TC’ye karşı faaliyette bulunmak‘ gerekçesiyle ülkeye alınmamasını, bunun bir devlet kararı olduğunu, buna saygı duymakla birlikte çözülmesi için girişimler yaptıklarını söyledi

Taçoy: Diplomatik misyona sahip olan bir kişinin TC’ye girememesi yanlıştır

Sim TV‘de yayınlanan Sabah Kahvesi programında Sami Özuslu‘nun konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Taçoy, şu an gördükleri kadarıyla bunun TC devleti nezdinde alınan bir kararla Dağlı’nın sınırdışı edildiğini söyledi.

CTP eski Milletvekilli Doktor Okan Dağlı

Taçoy, “Daha önce de biz yetkili makamlara konuyu ilettik ancak devlet kararı olduğu için dikkate alınmadı. Bu durumun düzeltilmesi için elimizden geleni yapacağız. Diplomatik misyona sahip olan bir kişinin TC’ye girememesi yanlıştır. Bunun nedenleri nedir ve neler yapılmalıdır, bunları konuşacağız” dedi.

“Devletlerin aldığı kararla saygı duyuyoruz”

Dün itibariyle Dışişleri Bakanlığı Müsteşarının Dağlı ile konuştuğunu belirten Taçoy, TC ile ilişkileri daha ileriye taşımak ve bu sorunları çözebilmek adına ellerinden geleni ortaya koyacaklarını söyledi.

Özuslu’nun, daha önce de Türkiye’ye alınmayan 3 Kıbrıslıtürkün olduğunun hatırlatılması üzerine Taçoy, “Bugüne kadar bir bilgi gelmedi bana. Ancak diplomatik misyonları olan kişiler için görüşme yapacağız. TC Dışişleri Bakanlığı’yla temasa geçtik. Kendileri bize bunun bir bürokratik engel değil devlet kararı olduğunu belirtiyor” dedi.

Elçilikle de temasa geçtiklerini ve aynı cevabı aldıklarını anlatan Taçoy, “Devletlerin aldığı kararla saygı duyuyoruz. Biz de aldık zaman zaman böyle kararlar. Bunların nedenlerini sorup, saygı duyduğumuzu da belirterek, TC’nin dünyaya açılan tek kapımız olduğunu da vurgulayarak çözmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu