KıbrısManşet

Erhürman: Bu uygulamanın kabul edilebilmesi mümkün değil

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP eski milletvekillerinden Okan Dağlı’nın, ‘milli güvenlik tehdidi’ gerekçesi ile TC‘ye alınmayıp, geri gönderilmesini eleştirdi

Erhürman: Bu uygulamanın kabul edilebilmesi mümkün değil

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, Okan Dağlı’nın da Türkiye’ye girişine izin verilmediğini, gerekçe olarak da TC‘nin “güvenliği aleyhine faaliyetler gösterildiğini” söyleyerek, bu gerekçenin soyut bir gerekçe olduğunu, altında yatan somut iddiaları Okan Dağlı’nın bilmesi gerektiğini vurgulayan Erhürman, “Ama sevgili Okan’ın bunu öğrenmesi mümkün olmamış” dedi.

Bu uygulamanın kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirten Erhürman, “Daha önce de çağrı yaptık ama hiçbir karşılığı olmadı. Bir kez daha Sn. Tatar’a, Sn. Sucuoğlu’na ve Sn. Taçoy’a çağrı yapıyorum. Yeterince geç kalındı. Daha fazla gecikmeden Türkiye Cumhuriyeti makamları nezdinde gerekli girişimleri yapın ve başta bu uygulamaya maruz kalmış olanlar olmak üzere Kıbrıs Türk halkına doğru bilgileri aktarın. Bu, oturduğunuz makamların size yüklediği sorumluluktur” dedi.











Başa dön tuşu