GenelKıbrısManşet

Dört örgüt 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ortak eylem düzenliyor

Sol Hareket, Kıbrıs Bağımsız Feministler, Kadın Meclisleri ve Mesarya Kadınları İnisiyatifi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ortak eylem düzenliyor

“Sömürünün pençesinde, şiddetin gölgesinde yaşamayacağız”

Eylem, 5 Mart cumartesi günü saat 11.00’de Arasta Kadınlar Pazarı Meydanı’nda gerçekleşecek.

Örgütler tarafından yapılan ortak açıklama, kadına yönelik sözel, fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddetin, cinayetlerin arttığı, ekonomik krizin etkisinin ağırlaştığı, toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizliklerin, emek sömürüsünün, yoksullaşmanın daha fazla hissedildiği bir döneme girildiği ifade edildi.

“Kadın ve LGBTI+ düşmanı siyasetin karşısında olmaya devam edeceğiz”

Feminist mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin, milliyetçi, eril, dindar, muhafazakar, kadın ve LGBTI+ düşmanı siyasetin karşısında olmaya devam edileceğinin belirtilen açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Bu yıl Kıbrıs’ta 8 Mart’a, kadına yönelik sözel, fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddetin ve kadın cinayetlerinin arttığı, neo-liberal dönüşüm politikaları sonucunda ekonomik krizin etkisinin ağırlaştığı, toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizliklerin, emek sömürüsünün, yoksullaşmanın daha da çok hissedildiği bir dönemde giriyoruz. Bizler, kadınlar, LGBTI+ bireyler olarak hayatın her alanında sömürülmeye devam ediyor, ayrımcılığa ve eşitsizliğe uğruyoruz. Ancak bağımsız feminist mücadelemize büyük bir kararlılıkla devam ediyoruz!
Türkiye’de gittikçe kökleşen milliyetçi, eril, dindar, muhafazakar, kadın ve LGBTI+ düşmanı siyaset, adamızda oluşturulan işgal ve sömürü düzenindeki iktidarını, yerli işbirlikçilerinin eliyle devam ettiriyor.Bizlere dayatılan protokollerle kamu kurumlarımız işlevsiz hale getiriliyor ve özelleştirmelerin önü açılıyor.Neredeyse her gün TC Devleti’nin bir başka kurumu bir yapımızı düzeltmek için konferans vermeye ve çalıştay düzenlemeye geliyor.Bizlerden, irademize ve demokrasimize müdahale edilmesini, özgürlüğümüzün ve haklarımızın gasp edilmesini, emek sömürüsünü, ekolojik yıkımı, ayrımcılığın her çeşidini, adaletsizlikleri ve şiddeti normalleştirmemiz bekleniyor! Normalleştirmeyeceğiz! İşte tüm bunların karşısında 8 Mart’ta meydanlarda olacağız!
Φέτος, στην Κύπρο, γιορτάζουμε την 8η Μαρτίου, σε μια περίοδο όπου η λεκτική, σωματική, οικονομική και ψυχολογική βία κατά των γυναικών και η γυναικοκτονία έχει αυξηθεί, ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης έχει επιδεινωθεί ως αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, και οι ανισότητες με βάση το φύλο, η εργασιακή εκμετάλλευση και η εξαθλίωση γίνονται ακόμα περισσότεροαισθητές.Εμείς, ως γυναίκες και ως άτομα LGBTI+, συνεχίζουμε να βιώνουμε εκμετάλλευση, διακρίσεις και ανισότητες σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Ωστόσο, συνεχίζουμε με μεγάλη αποφασιστικότητα τον ανεξάρτητο φεμινιστικό αγώνα μας!
Η εθνικιστική, αντροκρατούμενη, θρησκευτική, συντηρητική και κατάτωνγυναικών και LGBTI+ πολιτική, η οποίαολοένα και ριζώνειστηνΤουρκία, με τη βοήθεια ντόπιωνδοσίλογωνδιατηρείτηνεξουσία τηςστοσύστημα κατοχής και εκμετάλλευσης πουδημιουργήθηκεστονησί μας.Με τα πρωτόκολλα που μας επιβλήθηκαν, οιδημόσιοιφορείς μας δυσλειτουργούν και ανοίγονται οι δρόμοι για τιςιδιωτικοποιήσεις.Σχεδόν καθημερινά, ένας άλλοςθεσμόςτουΤουρκικούΚράτουςέρχεται να πραγματοποιήσεισυνέδρια και ημερίδεςγια τη βελτίωσητηςδομής μας.Αναμένεται από εμάς να δεχτούμε την κανονικοποίησητης παρέμβασηςστη βούληση και τηδημοκρατία μας, τονσφετερισμότηςελευθερίας και τωνδικαιωμάτων μας, τηνεργασιακήεκμετάλλευση, τηνοικολογική καταστροφή, κάθεμορφήςδιακρίσεις, την αδικία και τη βία!Δεν θα επιτρέψουμε την κανονικοποίηση αυτή! Κόντρα σεόλα αυτά θα είμαστεστις πλατείεςστις 8 Μαρτίου!
Sol Hareket- Mesarya Kadınları İnisiyatifi- Kıbrıs Bağımsız Feministler- Kόρες Ξαπόλυτες- Kadın Meclisleri”










Başa dön tuşu