KıbrısManşet

TDP Gençlik Örgütü: Cinsel eğitim dersinin müfredatlarımızda yer alması elzemdir

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü, Cumhuriyet Meclisi’nde komitede bekletilen Ev İçi Şiddet Yasası‘nın yürürlüğe konmasının, yeni seçilen meclisin birincil ödevleri arasında olduğunu vurguladı

“Cinsel eğitim dersi ve ev içi şiddete yol açan güç/kontrol dengeleri eğitiminin müfredatlarımızda yer alması elzemdir”

TDP Gençlik Örgütü, gerçek anlamda toplumsal bir değişim için, ayrımcılığın sadece yasalar ile giderilemeyeceğini çok iyi bildiklerini, eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ideallerinin vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Örgüt açıklamasında “Bu nedenle cinsel eğitim dersi ve ev içi şiddete yol açan güç/kontrol dengeleri eğitiminin müfredatlarımızda yer alması elzemdir. Öte yandan ülke çapında kamusal çocuk bakım evleri ve kreşlerine yatırım yapılması bir devlet politikasına dönüştürülmelidir. Bu kurumlar sadece kadınların iş ve aile arasında kuracağı dengeyi geliştirmeyecek, aynı zamanda kadınların iş hayatındaki fırsatlardan daha kolay faydalanmalarını sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Ev İçi Şiddet Yasası, yeni seçilen meclisin birincil ödevleri arasında olmalıdır”

TDP Gençlik Örgütü’nden yapılan açıklama şöyle;

“2021 Hanehalkı İşgücü Anketi sonuçlarına göre, işgücüne dahil olmayan nüfusun yüzde 54.3’ü kadınlardan oluşmaktadır. İşgücüne dahil olmayan kadın nüfus incelendiğinde ise ev hanımları yüzde 35 ile en büyük paya sahiptir.

Kadınların kariyer yapma, çocuk yetiştirme, aile üyelerine özen gösterme, siyasi veya sivil katılıma ait olma gibi farklı eylemler için zamana ihtiyaçları olduğu aşikardır.

Cumhuriyet Meclisi’nde komitede bekletilen Ev İçi Şiddet Yasası, yeni seçilen meclisin birincil ödevleri arasında olmalıdır. Böylece, şiddete uğrayan kadınlar gerekli destek hizmetlerinden faydalanırken, suçu yasalar ile sabitlenmiş kişilerin cezalandırılmasının önü açılacaktır.

“Kadın hijyen ürünlerinde KDV ve vergilerin asgari düzeye indirilmesi…”

Mevcut ceza mevzuatımızda hala kürtajda eş rızası zorunluluğu gibi çağ dışı uygulamalar söz konusudur. Kürtaj hakkını değerlendirirken, kadının ihtiyaçlarının ve menfaatlerinin ön planda tutulduğu bir anlayışla düzenlemeler yapılması noktasında yine meclise büyük sorumluluklar düşmektedir.

TDP Gençlik Örgütü olarak ayrıca kadın hijyen ürünlerine uygulanan KDV ve diğer tüm vergilerin en asgari düzeye indirilmesi gerekliliğinin de altını çizmek isteriz.

LGBTQI+ bireyler ne yazık ki dezavantajlı gruplar içerisinde yer almakta ve gerek toplum gerekse de devlet tarafından ayrımcılığa maruz kalmaktadırlar.

“Homofobi, bifobi, transfobi ile mücadele etmek her bireyin sorumluluğudur”

Bu durumu kabul etmek mümkün değildir. Kökeninde homofobi, bifobi, transfobi yatan suçlarla mücadele etmek, LGBTQI+ haklarının insan hakları olduğuna inanan her bireyin sorumluluğudur.

TDP Gençlik Örgütü olarak her bireyin din, dil, ırk, özel gereksinim, cinsiyet ve cinsel yönelimine bakılmaksızın eşitliğine inanan bizler, toplumsal cinsiyet adaletinin sağlandığı o güne ulaşıncaya kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız”











Başa dön tuşu