KıbrısManşet

El-sen’den Zaroğlu’na veto: Eyleme gideriz!

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, Ulusal Birlik Partisi‘nin adayı olan ancak seçimleri kaybeden Bertan Zaroğlu‘nun Kıb-tek Yönetim Kurulu’na atanacağı söylentilerine bir kez daha yüksek perdeden tepki koydu

Özkıraç: Kıb-tek seçim kaybeden milletvekili adaylarının “Tatmin’’ edileceği yer değildir

Özkıra. “Hükümete ve Kamuoyuna Duyurulur” başlıklı yazılı açıklamasında, 10 Şubat 2022 tarihinde hükümete basın yoluyla duyurdukları 11 maddelik öneri listesinin, “Kıb-Tek Yönetim Kurulu tamamen liyakat sahibi ve uzman kişilerden oluşturulmalıdır” şeklindeki ilk maddesini hatırlatarak, buna uyulmayacağının bilgisini aldıklarını söyledi.

Özkıraç, “Bilinmelidir ki El-Sen olarak bizler, Kıb-tek Yönetim Kurulu’na işinin ehli liyakat sahibi kişilerin atanmasını talep ediyoruz. Kıb-tek seçim kaybeden milletvekili adaylarının “Tatmin’’ edileceği yer değildir.
Önerimiz, zor günler geçiren Kıb-tek’ i yönetecek kadronun tamamen alanlarında uzman olan Elektrik ve Makine Mühendisi, Maliyeci ve İşletmeci bir ekibin atanmasıdır” dedi.

“Demokratik, yasal bütün eylem çeşitlerini gerçekleştireceğiz”

Kurumun özelleştirilmesine karşı halktan yana tavır alacak ve iyi yönetim prensiplerini benimsemiş kişilerin göreve getirilmesi gerektiğini kaydeden Özkıraç, “Aldığımız bilgiler tam aksi yöndedir. Seçim kaybeden adayların ‘’tatmini’’ için, “Kıb-tek er veya geç özelleşecek’’ diyen kişi veya kişilerin yönetime atanmasına karşı çıkacağımızı, demokratik, yasal bütün eylem çeşitlerini gerçekleştireceğimizi, hükümete ve kamuoyuna duyururuz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu