KıbrısManşet

METEOROLOJİ UYARDI: “YARIN YER YER SAĞANAK SICAK VAR”…!!!

Aşırı soğukların ülkemizi etkisi altına aldığı bu son günlerde Meteoroloji Dairesi’nden gelen odun sobası kıvamındaki sıcak haber içimizi ısıttı.

Doğru tahminleri ile KKTC’nin gururu olan Meteoroloji Dairesi yine gündemde.

Meteoroloji Dairesi Müdürü yaptığı açıklamada;

“Ülke olarak bu hafta çok alçak bir hava basıncının etkisi altına giriyoruz, o kadar alçak ki “Şerefsiz” diye de nitelendirebiliriz.

Kuzey Avrupa üzerinden gelen bu adi hava basıncı dolayısı ile yurdumuzda yarından itibaren yer yer sağanak sıcak beklenmektedir.

Hava liğme liğme bulutlu ve mikser kıvamında yer yer güneşli olacak.

Rüzgar, Fikri Karayel istikametinden 3.5 Rockfor peynir hızında, zaman zaman da sabit radarlara yakalanmamak için 65 km hızla esecektir” dedi .

Tahminci Müdür, bir bardak suda fırtınalar kopararak içtiği tansiyon hapı sonrasında açıklamalarına şöyle devam etti:

“Denizlerde ise durum vahim, dalga yüksekliği ego olarak tavan yapacak, bu hafta bastarda bir deniz bizi bekliyor, görüş mesafesi 2,5 cm, sis ise pis olacaktır”…

Yaptığı tahminler ile dünya meteoroloji tarihine ve literatürüne altın harflerle adını yazdıran Meteoroloji Dairesi, bilindiği üzere geçen sene de “Sel ve fırtına” uyarısı yapmış ve 18 kişi sıcaktan ölmüştü.

Kar yağışı ile son iki gündür uzaylı görmüş masum köylü durumuna düşen vatandaşlarımız bu haber üzerine biraz olsun rahatladı.











Başa dön tuşu