KıbrısManşetSağlık

Gardiyanoğlu: Sağlıkta seferberlik ilan etmenin zamanı geldi ve geçiyor

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Başbakan Faiz Sucuoğlu‘na “Sağlıkta seferberlik ilan etmenin zamanı geldi” diye seslenerek, gerçekleşmeyecek vaatler yerine hep birlikte çözümü kolay olan yarım asırlık sorunları çözmeye davet etti

Gardiyanoğlu: Ülkede aylardır ilaç sıkıntısı yaşanıyor, niye toplumla dalga geçiyoruz?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gardiyanoğlu, Başbakan Sucuoğlu’na hem hükümetin başı hem de bir hekim olarak çağrı yaptığını söyleyerek, derhal ülkedeki ilaç sıkıntısına el atması gerektiğini belirtti.

Gardiyanoğlu, “Ülkede aylardır ilaç sıkıntısı yaşanıyor. 23 Şubat’ta Sağlık Bakanı açıklama yaptı 1 ay içinde bu sııkıntı bitecek diye, 15 Mart’ta yeni açıklama yaptı 3 haftaya bitecek diye. Sayın başbakan ilaçta ihale iptal edildi yeni bir ihaleye çıkıldı 3 haftaya kadar da bu sıkıntı bitmeyecek. Niye toplumla dalga geçiyoruz” dedi.

“Sağlıkta seferberlik ilan etmenin zamanı geldi ve geçiyor”

Yeşil reçetedeki denetimsizliğin yıllardan beri sürdüğünü, tek yapılması gerekenin ise ilaçta otomasyona geçmek olduğunu vurgulayan Gardiyanoğlu, devletin artık ilaç stku yapması gerektiğini bunu Sağlık Bakanı’nın da  ”İlaçlar getiriyoruz değişiyor, sonra hepsi elimizde kalıyor” şeklinde açıkladığını hatırlattı.

Gardiyanoğlu, “Halkımız ilaçlarını yazılan reçeteler karşılığında eczanelerde tedarik edebilmeli. Sağlıkta seferberlik ilan etmenin zamanı geldi ve geçiyor. Gerçekleşmeyecek vaatler yerine gelin hep birlikte çözümü kolay olan yarım asırlık sorunları çözelim” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu