KıbrısManşet

Bengihan: Hükümet, halkı zam yağmuruna tutmuştur. Bunun adı halk düşmanlığıdır


Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, “insafsızca yapılan zamlara dur demek ve talep ile öneriler sunmak” amacıyla sendikaların bir araya geldiğini belirterek, halkın alım gücünün korunması noktasında talep ve önerileri açıkladı

Bengihan: Hükümet, halkı zam yağmuruna tutmuştur. Bunun adı halk düşmanlığıdır

KAMUSEN, KTOEÖS, KTÖS, HAK-SEN, GÜÇ-SEN, KOOP-SEN, HÜR-İŞ’e bağlı sendikalar ile DEV-İŞ’e bağlı sendikalar ile birlikte bugün KTAMS Toplantı Salonu‘nda gerçekleştirdikleri basın toplantısında konuşan Bengihan, hükümet edenlerin ekonomik sıkıntılar konusunda bir hassasiyeti veya halk için bir gailesi olmadığını söyleyerek, “Ülkemizde gerek pandemi gerekse Türk Lirası’nın döviz karşısında erimesi nedeniyle zaten alım gücü gerileyen halkın daha da fakirleşmemesi konusunda önlem alınması gerekirken, maalesef hükümet halkı zam yağmuruna tutmuştur. Bunun adı halk düşmanlığıdır” dedi.

Açıklama yok.

“Hükümet, pandemi veya şavaşı mazaret göstererek sorumluluktan kurtulamayacak”

Ekonomik sıkıntılara çözüm üretmek için öneriler hazırladıklarını belirten Bengihan, bu önerileri yarın saat 16.00’da Başbakan’a sunacaklarını açıkladı ve Hükümetin pandemi veya Rusya-Ukrayna savaşını mazaret göstererek sorumluluktan kurtulamayacağını söyledi.

Bengihan, çözüm üretmenin ve halkın alım gücünü korumanın hükümetlerin görevi olduğunu da vurguladı.

Açıklama yok.

“Kesin çözüm stabil bir muhasebe sistemine geçilmesidir”

“Çalışan tüm kesimlerin ve emeklilerin alım gücünün korunması için iki ayda bir hayat pahalılığı ödenmesi talebimiz ve olmazsa olmazımızdır” diyen Bengihan, bunun bir tedbir olduğunu ancak kesin çözüm olmadığını kaydetti.

Bengihan, kesin çözümün stabil bir muhasebe sistemine geçilmesi olduğunu ifade etti.

Açıklama yok.

“Önce diyalogtan yanayız, sorunlara çözüm üretilmezse eylem hakkımızı kullanacağız”

Bengihan, “İki ayda bir hayat pahalılığı ödenmesi talep ettiğimizde verecekleri cevabı biliyoruz. ‘Kaynak yok’ diyecekler her zaman olduğu gibi… Kaynak vardır. Bu kaynakları bizler Cuma günü Sayın Başbakan’a ileteceğiz ve bunun takipçisi olacağız. Biz direkt eylem, grev süreci başlatmadık. Ancak önce diyalogtan yanayız, önce hükümetle görüşerek sorunlara çözüm üretmesini isteyeceğiz. Önerilerimize cevap vermezlerse, burada bulunan örgütler demokratik eylem haklarını kullanacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

“Özel üniversite patronları, devletin verdiği teşviklerle devletten zengin oluyorlar”

Ülkede sınırsız teşvikler verildiğini ve özel üniversite patronlarının bu teşviklerden sınırsız süreli yararlandığını savunan Bengihan, “Devletin verdiği teşviklerle devletten zengin oluyorlar. Hükümet alması gereken vergileri bile toplayamıyor” dedi.

Devletteki atamaları da eleştiren Bengihan, müşavirlere aylık 3 buçuk milyon ve yıllık 45 milyona yakın ödeme yapıldığını söyledi.











Başa dön tuşu