KıbrısSürmanşet

Elektrik Mühendisleri Odası yeni Başkanı Üner Kutalmış oldu

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 47. Dönem Genel Kurulu dün gerçekleştirildi, yeni oda Başkanı Üner Kutalmış oldu

Cellatoğlu bayrağı Kutalmış’a devretti

EMO 47. Dönem Genel Kurulu dün yapılan toplantıyla başarı ile tamamlandı. Başkanlık görevinden ayrılan Ali Murat Cellatoğlu bayrağı Üner Kutalmış’a devretti.

Yeni Yönetim Kurulu şöyle;

Mehmet Toycan
Buğra Gazioğlu
İbrahim Aysal
Savaş Bağkur
Çizge Tekeli Çelik (yedek üye)
Enver Ulaş (yedek üye)
Denetleme kurulu üyeleri ise
Kadri Fellahoğlu ve Hayati Benli oldu

Kutalmış: Derin sorumluluk duygusunu tarif edebilmem pek mümkün değil

Genel Kurul’da konuşan yeni Başkan Üner Kutalmış, 2006 yılından bu yana üyesi olduğu EMO’ya, 2018 yılında girdiği Yönetim Kurulu’nda görev alarak hizmet etmeye devam ettiğini belirtti.

Üner, “Oda yönetimine girdiğim andan itibaren, EMO’nun 50 yılı aşkın tarihine dayanan örgütsel gücü ve bilimsellik temelindeki sarsılmaz duruşunun yanında, her zaman odanın varlığının toplum ve üyelerimiz için ne kadar önemli ve gerekli olduğu bilinci ile hareket ettim. Bugün ise, bu bayrağı teslim alacak olmanın heyecanının yanında, omuzlarımda hissettiğim, derin sorumluluk duygusunu, tarif edebilmem pek mümkün değildir” dedi.

“Toplumsal çıkar ve değerler kişisel çıkarlar uğruna harcanıyor”

EMO’nun, ülkedeki en güçlü meslek örgütlerinden biri olmasının sebebinin, bu bayrağı taşımış tüm önceki başkanlar ile yönetimlerde, komitelerde ve çeşitli şekillerde EMO’ya katkı sağlamış ve sağlamaya hazır tüm EMO neferleri olduğunu vurgulayan Kutalmış, bu aile fertleri ile birlikte çalışıp, mücadele ederek, ülkenin bu zor dönemlerden çıkmasına, ve EMO’nun yarınlara daha da sağlam temeller atarak ulaşmasına önemli katkılar sağlayacaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

Kutalmış, “Ne yazık ki son dönemde sıklıkla karşılaştığımız ve olağan hale gelen kişisel çıkarlar uğruna harcanan toplumsal çıkar ve değerler, yakın zamanda bizleri kendi ülkemizde var olma mücadelesi vermek zorunda bırakacaktır. Şahsi çıkarlar uğruna vazgeçtiğimiz her bir değer, o an bizi kişisel olarak tatmin etse de, kısa bir süre sonra yine bizleri ve daha da önemlisi uzun vadede gelecek nesilleri nasıl zarara uğratacağını hesaplamıyoruz” dedi.

“Geleceğin, üretken gençlik ile daha parlak olacağını biliyoruz”

Kutalmış şöyle devam etti;

“Tam da bu noktada, EMO’nun da alenen yapılan bu saldırılar ile karşı karşıya olduğunu söylemeliyim. Tüm enerjimiz ve imkânlarımızla mücadele edip, korumaya çalıştığımız değerlerimizi ve yetkilerimizi, yeni dönemde de aynı kararlılıkla ve siz değerli üyelerimizin desteğiyle sesimizi daha da yükselterek, alacağımız aksiyonlarla, varlığımızı koruyup, güçlendireceğimizi buradan söylemek istiyorum.

İzninizle, yeni dönemde ekibimizin hayata geçirmek istediği projelerden bahsetmek istiyorum; Geçtiğimiz dönem başlattığımız ve devam etmekte olan, Tarım Otomasyonu komitemizin ürettiği projeyi, hayata geçirerek ülkemize önemli bir hizmet sağlarken, üyelerimize de önemli bir iş potansiyelini sağlamış olacağız. Geleceğin, üretken gençlik ile daha parlak olacağını biliyoruz!

“Bizi bekleyen en önemli sorunların başında enerji sorunu olduğunu biliyoruz”

Bu sebeple odamızın öncü olacağı mesleki konularda ödüllü yarışmalar düzenleyerek EMO’nun genç girişimciler ile bağlarını güçlendirmek, cesaretlendirmek ve ülkemize yeni değerler kazandırmak en önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Toplumun tamamını ilgilendiren ve Odamızın en önemli görev ve misyonlarından birisi durumunda olan ülkemizde yaşanan elektrik enerjisi sorunu, daha da büyük pencereden bakarsak Enerji konulu sorunlardır. Hepinizin bildiği üzere elektrik enerjisinde arz güvenliği problemleri artarak devam etmekte ve bunun yanında şebekede birçok eksikliğe bağlı çeşitli sorunlar tüm toplumun yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir.

Yıllardır EMO, bünyesinde hazırlanan raporlar, yapılan birçok bilimsel nitelikli çalıştay ve sempozyum sonuçları ile, bugünlerin geleceğini uzun zamandan beridir uyarmaktadır. İçine girdiğimiz süreçte, bizi bekleyen en önemli sorunların başında enerji sorunu olduğunu biliyoruz.

“Kıb-tek gibi paydaşlarımız ile yakın ilişkiler içerisinde çalışmalar yapmayı planlamaktayız”

AKSA ile 2024 başında bitecek sözleşme ile ilgili resmi görüşmelerin 18 ay öncesinde, yani 2022 yılı içerisinde başlayacağı, YEK konusunda kapasiteden ve teknik yetersizlikten kaynaklı tıkanma sorunları, enerji verimliliği konusunda devletin henüz hiçbir adım atmaması ve elektrikli araçlar konusunun devlet tarafından hala görmezden gelinerek hiçbir çalışmanın hayata geçmemiş olması, EMO’nun taraf olarak girişimler yapacağı konu başlıklarından bazılarıdır.

Ülkemizin enerji yönetimi ve planlaması kapsamında Kıb-tek gibi paydaşlarımız ile yakın ilişkiler içerisinde çeşitli proje ve çalışmalar yapmayı planlamaktayız.

Dijitalleşmede öncü olan ve gururunu yaşayan odamız, yeni dönemde de bu özelliğini geliştirerek üyeye ve sektöre katkı sağlayacak, uygulamalı anlatım içeren, kısa eğitim videoları ile EMO dijital platformu geliştirecek ve mesleki sorunların soru cevap şeklinde tartışılacağı, EMO Forumu hayata geçirecektir.

“Komitemizin çalışmaları genişleyerek devam edecektir”

Farkındalığını yaratmak ve konu özelinde bilinçlendirmek adına İlk çalıştayını yaptığımız ve sonuç raporunu yayınladığımız Enerji verimliliği çalıştayı sonrasında çalışmanın geliştirilmesi ve ülkemiz uygulamalarında dikkate alınarak kullanılmasını sağlamak bir diğer hedefimizdir.

Ülkemiz haberleşme sistemlerinin sabit ve mobil ihtiyaçlar doğrultusunda gelişimi, gelecek nesiller açısından son derece yüksek önem arz etmektedir. Bu konularda çalışmalarına devam etmekte olan haberleşme komitemizin çalışmaları genişleyerek devam edecektir.

Konuşmamı sonlandırırken olağan genel kurulumuza katılan tüm davetlilere, odamızı her zaman koşulsuz sahiplenen siz değerli üyelerimize, canla başla çalışan ve odamıza değer katan kıymetli oda personeline ve tabi ki bana her zaman destek olan sevgili aileme çok teşekkür ederim”











Başa dön tuşu