KıbrısManşet

Benzin istasyonları yakıt vermeye başladı

Kıbrıs Türk Petrolleri (K-Pet) Genel Müdürü Malik İşimtekin, akaryakıt sorununun olumsuz hava koşulları sebebiyle yakıt taşıyan gemilerden birinin 5 gün gecikmesine bağladıktan saatler sonra zam gelmesi üzerine istasyonlara yakıt vermeye başladı

İşimtekin: Gemi 5 gün gecikti

BRT’nin haberine göre Kıbrıs’ın kuzeyindeki iki akaryakıt tedarikçisi Kıbrıs Türk Petrolleri (K-Pet) ile Altınbaş Petrol (AL-PET), bayilere kotalı satış yaptığı için Kalecik’teki petrol dolum tesislerinde uzun tanker kuyrukları oluştu.du.

Kıbrıs Türk Petrolleri Ltd. Genel Müdürü Malik İşimtekin BRT’ye yaptığı açıklamada, fırtına nedeniyle yakıt taşıyan bir geminin 5 gün geciktiğini, Antalya’da demirlemek zorunda kaldığını, söz konusu geminin 5 gün sonra çıkan gemiyle beraber, 3 saat arayla Kalecik’e ulaştığını söyledi.

Sıkıntı ‘hava koşullarından kaynaklandı’ dediler, zam sonrası yakıt vermeye başladılar

Tahliye işleminin daha devam ettiğini belirten İşimtekin, tahliye işlemlerinin standart bir prosedürü bulunduğunu ve onu uyguladıklarını belirtti.

Zam yapılacak iddialarına da yanıt veren İşimtekin, “Zam bizim işimiz değildir buna Bakanlar Kurulu Karar verir, bu sorun olumsuz hava koşullarından kaynaklandı” dedi.

Ancak İşimtekin’in bu açıklamalarından 1 saat sonra akaryakıta yeni zam açıklandı ve istasyonlara yakıt verilmeye başlandı.

Benzinciler de yakıt vermeye başladı

Benzinciler Birliği de, K-Pet ve Al-Pet’in dünkü zam sonrası yakıt vermeye başladıklarını duyurdu, yaşanan gelişmeyi ‘yorumsuz’ olarak değerlendirdi.
Yani zamlardan sonra akarykakıt fiyatları:

 

95 oktan benzin 18.57 TL

98 oktan benzin 18.82 TL

Euro Diesel 20.88 TL

Gazyağı 20.12 TL











Başa dön tuşu