KıbrısSürmanşet

Çağrıya katılmak için baçvuru ve iletişim adresleri paylaşıldı

İsveç’in Kıbrıs Büyükelçiliği, Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) Kıbrıs Ofisi ve Sürdürülebilir Barış ve Demokratik Kalkınma Merkezi (SeeD) işbirliği kapsamında ‘Mantıklı Olan Eşitlik’ öneri çağrısı başlatıldı

Bireyleri eşitlik için harekete geçirmek ve bu sayede toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmak

Dijital bir sivil katılım platformu olan Pusula üzerinden yürütülecek olan öneri çağrısı, Kıbrıs’ta toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırarak, bireyleri eşitlik için harekete geçirmeyi ve bu sayede toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

31 Mart – 29 Nisan tarihleri arasında yürütülecek olan öneri çağrısı, Kıbrıs’ta yaşayan herkesi kişisel yaşam, iş yaşamı ve siyasi yaşam olmak üzere hayatın her alanında cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik (örneğin: ev işleri ve çocuk bakımının eşit paylaşımı, cinsiyetler arası ücret farkının giderilmesi, siyasette toplumsal cinsiyete duyarlılığın geliştirilmesi gibi) önerilerini paylaşmaya davet ediyor.

Öneri çağrısına nasıl katılabilirsiniz?

• www.cypruspusula.org adresini ziyaret ederek Pusula Platformu’na kayıt olduktan sonra, platformda yer alan ‘Öneri Çağrısı’ bölümüne giderek önerinizi paylaşabilirsiniz. Önerinizi birkaç basit cümleyle anlatmanız yeterlidir. Dilerseniz isminizi vermeden veya istediğiniz sayıda öneri paylaşabilirsiniz!

• Aile, arkadaş ve yakın çevrenizden önerinizi sosyal medya hesaplarında paylaşmalarını isteyerek, önerinizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz. 29 Nisan tarihine kadar Platform’a kayıt olarak, kendi önerinizi paylaşabilir veya mevcut önerileri “destekle” butonuna tıklayarak destekleyebilir, yorum paylaşabilirsiniz.

• Platformda en fazla “destek” alan 10 önerinin uyarlanması/hayata geçirilmesi konusunda talep oluşturmak amacıyla öneriler ilgili paydaşlarla paylaşılacaktır. Önerinizi ne kadar erken zamanda paylaşırsanız, öneri çağrısı sürecinde “destek” toplamak için o kadar fazla zamanınız olur, böylece önerinizin ilk 10 öneri arasına girme şansı da artar!

Öneri çağrısı tamamlandıktan sonra, paylaşılan öneriler basın ve sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna duyurulacaktır. Ayrıca, Mayıs ayı başında düzenlenecek halka açık etkinlikte tüm öneriler ilgili paydaşlar ve toplumsal cinsiyet uzmanları tarafından tartışılacaktır.

Bu öneri çağrısı İsveç’in Kıbrıs Büyükelçiliği, Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) Kıbrıs Ofisi tarafından finanse edilmekte ve Sürdürülebilir Barış ve Demokratik Kalkınma Merkezi (SeeD) ile işbirliği kapsamında yürütülmektedir.

Pusula Platformu nedir?

Dijital bir sivil katılım platformu olan Pusula, dünya genelinde 130 kurum ve 90 milyon insan tarafından kullanılan açık kaynaklı bir yazılım üzerinde işletilmektedir. Pusula bireylerin sesini güçlendirmeyi; mahalle, köy, şehir veya ada genelinde yaşanan toplumsal sorunlar hakkında bireylerin iletişim kurmalarını, çözüm önerileri paylaşmalarını ve ortak karar vermelerini amaçlamaktadır.

İletişim bilgileri:

Bengt Baedecke, İsveç Büyükelçiliği [email protected]
Hubert Faustmann, Friedrich-Ebert-Stiftung Kıbrıs Ofisi [email protected]
Meltem İkinci, Pusula – SeeD [email protected]
 

Sosyal medya:

SwedeninCyprus @FEScyprus @PusulaCyprus @SeeD.IntlHQ
#ToplumsalCinsiyetEşitliği #MantıklıOlanEşitlik #PusulaCyprus











Başa dön tuşu