KıbrısManşet

Banka hesaplarındaki mevduatlar da bloke edildi

Kıbrıs Cumhuriyeti‘nin Rus iş insanlarının güneydeki mal varlıklarının dondurulmasına başladığı belirtildi

“Banka hesaplarındaki mevduatlar da bloke edildi”

Politis gazetesi Rus Oligarkların Kıbrıs’taki Mal Varlıkları Donduruluyor” başlığıyla verdiği haberinde, elde ettiği güvenilir bilgilere ve hükümet kaynaklarına dayanarak, bazı Rus iş insanlarının Kıbrıs’taki banka hesaplarındaki mevduatların bloke edildiğini yazdı.

Moskova’daki Putin yönetimiyle bağlantıları dolayısıyla uluslararası yaptırımlara maruz kalan Ruslarla alakalı taşınmaz malların tespit edilmesiyle ilgili sürecin gelişme halinde olduğunu yazan gazete, Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi’ne (OCCRP) göre, Roman Abramoviç ile Oleg Deripaska’nın Kıbrıs’ta muazzam bir zenginliğine sahip olduklarına dikkati çekti.

“Kıbrıs Rus iş insanlarına uygulanan uluslararası yaptırımlarla tam uyum içerisinde olacak”

Abramoviç’in Kıbrıs’ta bulunan ve 1.25 milyar dolarlık mal varlığına sahip olan iki şirketin (Ervington Investments Limited ve HF Trust) arkasında olduğundan söz edildiğini yazan gazete, Deripaska’nın ise Rum kesiminde bir helikopter, 2 yat, bir villa ve lüks ofise sahip olduğunu belirtti.

Gazeteye konuşan Rum hükümeti kaynaklarının, Kıbrıs’ın Rus iş insanlarına uygulanan uluslararası yaptırımlarla tam uyum içerisinde olacağının kesin olarak addedilmesi gerektiğini söylediklerini yazan gazete, bankacılık sektöründen üst düzey bir yetkilinin ise Kıbrıs’taki bankacılık sistemi tarafından hesapları bloke edilen 8 Rus iş insanı olduğundan söz ettiğini iletti.

Gazeteye göre söz konusu yetkili, büyük miktarlarda paraların dondurulmadığını çünkü geçmiş yıllarda birçok Rus iş insanının kademeli olarak büyük miktarda parayı Kıbrıs dışına çıkardıklarını ifade etti.

Gazete, Rus iş insanı Oleg Deripaska’nın 2017 yılında Kıbrıs vatandaşlığı aldığını da anımsattı.











Başa dön tuşu