KıbrısManşet

Erhürman: Bizimle diyaloğu bir şeyleri yüzünüze gözünüze bulaştırmadan önce yapacaksınız

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin belediye seçimlerinin ertelenmesi talebini değerlendirerek, hükümet olmanın kimseye Anayasa’yı ihlal hakkını vermediğini vurguladı

Erhürman: Meclis’te bir diyalog arayışı olacaksa, bir şeyleri yüzünüze gözünüze bulaştırmadan önce yapacaksınız

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu‘nda konuşan Erhürman, hükümetin belediye seçimlerinin ertelenmesi talebini değerlendirerek, hükümet olmanın Anayasa’yı ihlal hakkını vermediğini vurguladı.

Erhürman, ” ‘Bir buçuk aydır hükümetteyiz, ne bulduysak züccaciyeyi dükkanına girmiş fil gibi dağıtacağız’ diyorsunuz. Bu Meclis’te bir diyalog arayışı olacaksa, bir şeyleri yüzünüze gözünüze bulaştırmadan önce yapacaksınız” dedi.

“Hazırladığınız yasanın içinde reformun ‘r’si bile yoktur”

Belediyelerin Birleştirilmesi Yasa Tasarısı‘nın Meclis’te muhalefetle birlikte yeniden çalışılması karşılığında seçimlerin ertelenmesi teklifine de tepki koyan Erhürman, yasa tasarısında Toplu İş Sözleşmesi (TİS), Kayyumluk ve Müşavirlik maddelerini hatırlattı.

Erhürman, “TİS’lerle ilgili yaptığınız şeyin ne kadar bodoslama olduğunu, sendikalar eylem yapınca mı anladınız? Yaptığınız işin ne olduğunun bile farkında değilsiniz. Başta yanlış iliklediniz düğmeyi. Hazırladığınız yasanın içinde reformun ‘r’si bile yoktur” dedi.











Başa dön tuşu