KıbrısManşet

Korkmazhan: 1 yıldır insan hak ve özgürlüklerim kısıtlanıyor, ihlal ediliyor

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, düşüncelerini özgürce ifade ettiği için Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar tarafından aleyhinde açılan davalar nedeniyle 1 yıldır hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığına dikkat çekti

Korkmazhan: 1 yıldır insan hak ve özgürlüklerim kısıtlanıyor, ihlal ediliyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korkmazhan, düşüncelerini özgürce ifade ettiği için geçtiğimiz sene hakkında 5 ayrı dava açıldığını hatırlatarak, ikisi AKP Gençlik Kolları şikayeti üzerine, ikisinin “atanmış Kayyum” ifadeleriyle işaret ettiği Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar tarafından, bir tanesinin ise rahmetli Halil Falyalı tarafından açıldığını söyledi.

Korkmazhan, “Tatar’ın açtığı dava nedeniyle geçtiğimiz yıl Mart ayında gerçekleşen teminat duruşmasında, polisin talebi üzerine mahkeme duruşmalar başlayana kadar her pazartesi ısbat-ı vücut yapmama emir vermişti.
1 yıldır her pazartesi polise gidip ısbat-ı vücut yapıyorum. 1 yıldır insan hak ve özgürlüklerim kısıtlanıyor, ihlal ediliyor. Isbat-ı vücut talebi ülkeden, yargıdan kaçma “şüphesi” olduğu için istenmişti. Kaçmadım. Zorla gönderseler gene kaçmam. Aksine duruşmaları bekliyorum. Yargılanmak için değil yargılamak için” dedi.











Başa dön tuşu