Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES), hükümetin sağlık personeline servis minibüsü desteğini kaldırması gerekçesiyle Başbakanlık önünde eylem yaptı
Özgöçmen: 17 saatlik nöbetten çıkan bir sağlık çalışanının evine aracıyla gitmesi risklidir
KTHES Başkanı İbrahim Özgöçmen Başbakanlık önünde yaptığı açıklamada, personelin ihtiyacı olan servis minibüslerine devlet katkı payının hükümet tarafından “sezdirmeden” kaldırılmaya çalışıldığını belirtti.
Güzelyurt-Lefkoşa ve Lefkoşa-Mağusa arası servislerin ücretinin sağlık çalışanları ve devlet tarafından ortaklaşa karşılandığını söyleyen Özgöçmen, “Devlet katkı payı kalktı. 17 saatlik nöbetten çıkan bir sağlık çalışanının evine aracıyla gitmesi kaza yapması açısından risklidir. Yasal düzenlemeyle sorunun çözülebileceğini Başbakan’a anlatmak için geldik” dedi.
“Üvey evlât olarak görülüyoruz”
“Bizleri üvey evlât olarak görüyorlar” diyen Özgöçmen özellikle pandemi döneminde polis ve hemşirelerin devlet tarafından ikinci sınıf muameleye maruz kaldığının inkâr edilemeyeceğini belirtti.
Özgöçmen, “20 doktora yemek taahhüdü verilerek yıllık 700 bin TL gibi bir maddi bilançoyla karşı karşıya kalınmasına rağmen hemşireler, yıllık 240 bin TL’lik maliyeti çok görüldü. Başbakan kabul etmezse 2 gün içinde greve gideceğiz.
“Başbakan söz verdi”
KTHES Başkanı Özgöçmen Başbakan’la gerçekleştirilen görüşme sonrası TAK’a yaptığı açıklamada, Başbakanla Özel Kalem Müdürü’nün de hazır bulunduğu görüşmede konunun ele alındığını ve bir yasal düzenleme için hızlı bir çalışma başlatılacağının sözünü aldıklarını, dolayısıyla sorunun şimdilik çözümlendiğini kaydetti.
Özgöçmen, geçiş sürecinde ise çalışanlara katkı mı yoksa taşıyıcı şirkete akaryakıt desteği olarak mı katkı yapılacağı vb. çeşitli formüllerin masada olduğunu, bunun da önümüzdeki günlerde yapılacak başka bir görüşmeyle karara bağlanacağını ifade etti.