KıbrısManşet

Özkıraç: 21. yüzyılda tasarruf için kesinti yapılmasına ancak gülünür

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, 21. yüzyılda tasarruf için elektrik kesilmesinin gülünç düğünü söyleyerek, acil yatırımların yapılmasını ve ihalelere çıkılması talep etti

Özkıraç: 21. yüzyılda tasarruf maksadıyla elektrik kesintisi yapılmasına ancak gülünür”

Kurum önünde basın açıklaması yapan Özkıraç, bazı elektrik kesintilerinin sorumlusunun kendisi ve sendikası olduğunu söyleyerek, çünkü imtiyazlı kesimlerin ve devlet kurumlarının elektriklerini kesenin kendileri olduğunu vurguladı.

Özkıraç, “Son kez Başbakanlığa ve Sunat Atun Bey’e önerilerimizi buradan söylemek istiyorum; Sabrımız taşmıştır. 21. yüzyılda tasarruf maksadıyla elektrik kesintisi yapılmasına ancak gülünür” dedi.

“Yönetim atansın, sayaç ihalesine çıkılsın”

Birinci önerilerinin Kıb-tek Yönetim Kurulu‘na tamamen liyakat sahibi bir yönetimin atanması, ikinci önerilerinin de program dahilinde üretim kapasitesini artırmak için bir çalışma başlatılıp, İhale Komisyonu’nda bekletilen ihalelere bir an önce çıkılması olduğunu söyleyen Özkıraç, halka daha iyi hizmet verebilmek için gerekli araç-gereçlerin de sağlanması ve acil olan sayaç ihalesine bir an önce çıkılması gerektiğini vurguladı.

Özkıraç, “Meclis’te bekletilen Kıb-tek yasası bir an önce hayata geçirilmelidir. Kurumun ihtiyacı olan teknik elemanlar bu sıkıntılı süreç geçtikten sonra istihdam edilmeli ve AKSA ile yapılan sözleşme revize edilmelidir. Bu net önerilerimizi Başbakana, Sunat Beye ve Genel Müdürlüğe sundum” dedi.

“Toplum El-sen’e değil sorumlulara yüklenmelidir”

Kendilerinin çok bir şey istemediğini, bu önerilerin de toplumun çıkarına olduğunu belirten Özkıraç, ancak toplumun da artık kedisine gelmesi ve El-sen’e ve Başkanına yüklenmek yerine sorumlulara yüklenmesini istedi.

Özkıraç, “Elektrik kesintisinin sebebi yatırımları yapmayan ve Kıb-tek’i 15 yıl geriye götüren Maliye ve Ekonomi Bakanlıklarıdır. Cuma günkü eylemden sonra Sendikal Platform Pazartesi günü yeniden toplanacak ve gerekli kararları üretecektir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu