KıbrısManşet

Videonun güncellenmiş versiyonu, düzeltilmiş bir haritayla yeniden yayımladı

İngiliz Yüksek Komiserliği, Kıbrıs’ın kuzeyini ve İngiliz üslerini içermeyen kesilmiş bir Kıbrıs haritası yayınlayan İngiltere Savunma Bakanlığı videosu hakkında özür açıklaması yayınladı

“İngiltere’nin Kıbrıs’a yönelik politikasının değişmediği teyit edildi”

İngiliz Yüksek Komiserliği’nin Facebook sayfasında yayınlanan açıklamada, “Birleşik Krallık
Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Ukrayna ile ilgili olarak Kıbrıs’ı yanlış gösteren bir
video yayınladı.

Bu bir tasarım hatasıydı ve İngiltere’nin değerli bir dostu ve ortağı olan Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yönelik Birleşik Krallık politikasında herhangi bir değişikliği yansıtmamaktadır. Videonun düzeltilmiş bir harita ile revize edilmiş bir versiyonu yayınlandı. Birleşik Krallık Hükümeti, ne olduğunu açıklamak için Kıbrıs Cumhuriyeti ile temasa geçti. Bu hatanın neden olduğu kırgınlık için pişman olduğumuzu açıkça belirttik. Tekrarlanmaması için adımlar attık” denildi.

“Videonun güncellenmiş versiyonun, düzeltilmiş bir haritayla yeniden yayımladı”

Açıklamada 32 saniyelik videonun güncellenmiş versiyonun, düzeltilmiş bir haritayla yeniden yayımladığı belirtilirken İngiliz hükümetinin ne olduğu konusunda izahatta bulunmak için Kıbrıs Cumhuriyeti makamları ile iletişime geçtiği de ifade edildi.

Gazete bahse konu açıklamanın, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Rumların örgütlendiğini “Birleşik Krallık Kıbrıs Cumhuriyeti Federasyonu” Başkanı Hristos Karaolis’in İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile Kıbrıs’taki İngiliz Yüksek Komiseri’ne yönelik protesto mektubunun ardından yapıldığına dikkati çekildi.











Başa dön tuşu