KıbrısManşet

Sucuoğlu’na, hükümet ortakları yanında bir de Atun eşlik edecek


Türkiye- KKTC Mali ve Ekonomik İş Birliği Protokolü çalışmaları için bugün Ankara‘ya gidecek olan Başbakan Faiz Sucuoğlu‘na, Maliye Bakanı Sunat Atun ve hükümet ortakları Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı da eşlik edecek

Sucuoğlu’na Atun, Arıklı ve Ataoğlu eşlik edecek

Atun Türk Ajansı Kıbrıs‘a (TAK) yaptığı açıklamada, Sucuoğlu ile birlikte bugün kendisinin de Ankara’ya gideceğini açıkladı.

Atun, Bakanlığının ülke gerçeklerini göz ardı etmeden devlet bütçesinin sağlıklı bir noktaya gelmesi, sektörler ve vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi için üzerine düşenleri yapmak için çaba gösterdiğini söyledi.

Atun, bugün öğleyin Başbakan Faiz Sucuoğlu ile birlikte Türkiye – KKTC Mali ve Ekonomik İşbirliği Protokol çalışmaları için Ankara’ya gideceğini belirtti ve “Gayemiz, devletimize, halkımıza hizmettir. Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve pandemi dolayısıyla işimizin kolay olmadığı çok açıktır. Ancak gereken kararları alır, Anavatan Türkiye ile yakın iş birliği içinde olursak bu sıkıntılarımızı aşmamız mümkündür. Bu görüş ve düşüncelerle Başbakanımız Sayın Faiz Sucuoğlu’na bugün yapacağı Ankara ziyaretine aldığım davet üzerine ben de katılacağım. İnşallah hayırlısı olur” dedi.

Neler olmuştu?

Başbakan Sucuoğlu, büyük tepki çeken elektrik zammında indirime gidileceğini açıklamış anacak her ay için ek 180 milyon TL kaynak gerektiğini söyleyen Kıb-tek’ten sorumlu Bakan Sunat Atun’un vetosuyla karşılaşmıştı.

Sucuoğlu, Ankara’nın Tahsin Ertuğruloğlu’ndan sonra diğer gözdesi olan Atun’u görevden almak istemiş ancak burada da Ankara’nın vetosuyla karşılaşmıştı.











Başa dön tuşu