KıbrısManşet

Sucuoğlu: Çalışmalar tamamlanırsa, protokol imzalanabilir


Başbakan Faiz Sucuoğlu, Türkiye-KKTC Mali ve Ekonomik İş Birliği Protokolü ile ilgili olarak hükümet ortakları ve Maliye Bakanı Sunat Atun ile Ankara‘ya gitmek üzere adadan ayrıldı, heyetin gerginliği yüzlerine yansıdı

Suratlar asık, hava gergin

Sucuoğlu adadan ayrılmadan önce Ercan Havaalanı’nda yaptığı basın toplantısında, ekonomik protokolü, ayrıntıları ele alınıp çalışmaların tamamlanması durumunda imzalamayı öngördüklerini söyledi.

Ziyarette yürürlükte olan ve yürürlüğe girecek alt yapı yatırımlarının da ele alınacağını belirten Sucuoğlu, ekonominin güçlendirilmesinin ana hedef olacağını kaydetti.

Sucuoğlu’na Ankara ziyaretinde Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve Ankara’nın özel olarak davet ettiği Maliye Bakanı Sunat Atun eşlik ediyor.

Basın açıklaması ve uçağa biniş sırasında heyetin yüzlerinin asık ve gergin oldukları da gözden kaçmadı.

Neler olmuştu?

Faiz Sucuoğlu’na seçildiği günden bu yana mesafeli duran Ankara rejimi, Sucuoğlu’nun henüz 10 günlük kabinesini bozdurmuş ve UBP PM kararı olmasına rağmen dışardan atamayla Tahsin Ertuğruloğlu‘nu Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturtmuştu.

İtibarı zedelenen Sucuoğlu hükümetinde sular yine durulmadı. Geçtiğimiz günlerde elektrikte yapılan fahiş zamma indirim gelecek müjdesi veren Sucuoğlu, bu kez de Ankara’nın diğer gözdesi Maliye Bakanı Sunat Atun’un “180 milyon ek kaynak gerekiyor” vetosuyla karşılaşmıştı.

Bunun üzerine Atun’u görevden almak isteyen Sucuoğlu yine Ankara’nın vetosuna takılmıştı. Atun protokülün görüşüleceği ziyarete hükümet ortakları dışında özel olarak davet edildi.











Başa dön tuşu