KıbrısSürmanşet

Amaç, gelişmiş bir gençlik ortamının yaratılmasına katkı sağlamak

Kıbrıs Türk Yöneticiler Derneği, İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği ve PeacePlayers-Kıbrıs’ın ortaklaşa yürüttüğü Avrupa Birliği finansmanlı “SEEing Youth: Supporting, Educating & Enabling Youth Projesi” başladı

Amaç: Gelişmiş bir gençlik ortamının yaratılmasına katkı sağlamak

Yapılan duyuruda projenin asıl hedefinin “sektörler arası ve çok disiplinli bir yaklaşımla, sosyal ve profesyonel anlamda gelişmiş bir gençlik ortamının yaratılmasına katkı sağlamak” olduğu vurgulandı.

Bunun yanı sıra proje genç istihdamını güçlendirmek için savunuculuk çalışmaları, gençlerin ve kurumların profesyonel kapasitelerini geliştirmeye yönelik girişimler ve özel sektörün gençler aracılığı ile sosyal sorumluluk projeleri alanında daha aktif olması için farklı alanlarlarda çalışmalar da gerçekleştireceği belirtildi.

“Ödenekli staj olanakları sunulacak”

Açıklamada şunlar kaydedildi;

SEEing Youth, 2018 – 2020 yılları arasında gerçekleştirilen ve başarı ile tamamlanan Geleceğe İlham Ver Projesi’nin devamı niteliğinde, iş deneyimi kazanmak isteyen gençlere 2022 Temmuz ve Ağustos aylarında ödenekli staj olanakları sunacaktır. İş tecrübesi yanında eğitim olanakları sunacak olan staj programına 18 yaş üstü ve sosyal yatırımları yapılabilecek herkes başvurabilir.

Kıbrıs’ın kuzeyinde her bölgeden gence ulaşabilmek için bu yılki staj programı Lefkoşa/Nicosia, Mağusa/Famagusta ve Girne/Kyrenia yanı sıra İskele/Trikomo, Güzelyurt/Morphou ve Lefke/Lefka’da da farklı kurum ve kuruluşlarda da pozisyonlar açılacak.

Dürüst: İnsandan topluma dağılan huzur dalgası oluşur

Kıbrıs Türk Yöneticiler Derneği yönetim kurulu başkanı Çiğdem Dürüst 13.04.2022’de gerçekleşen proje açılış etkinliğinde “İstihdam edilmeyi bekleyen gençleri, istihdam alanı yaratan insanlarla buluşturmak karşılıklı çıkara hizmet ederken ülke çıkarlarına da hizmet eder. Böylece sivil toplumdan insana, insandan topluma dağılan huzur dalgası oluşur. Derneğimiz bunu daha önce yaptı. Cesaretlendik. Avrupa Birliği hibe programı desteği ile yeniden devam etme kararı aldık. Onlar da bize inandılar, güvendiler. Çok teşekkür ederiz” sözlerini sarfetti.

Avrupa Birliği Program Destek Ofisi Bölüm Başkanı Michael Docherty projenin Kıbrıslı Türk gençleri için olan önemini ortaya koyan konuşmasında “Genç Kıbrıslı Türkler, makul yaşam standartlarının olduğu ve yeteneklerini kullanma şansı sağlayacak bir gelecekleri olduğuna inanmıyorlarsa, o zaman burayı terk edecekler. En parlak ve en iyiler buradan ayrılacak ve küçük bir toplum için bu bir felaket olur” sözleriyle pekiştirdi.

Proje ekibi staj programı ve proje kapsamında gerçekleşecek olan diğer tüm aktiviteleri Facebook ve Instagram hesaplarında ve yakında hizmete girecek olan www.seeingyouth.org’dan açıklayacaklarını belirttiler.











Başa dön tuşu