KıbrısManşet

Erhürman: Bundan sonra ‘Başbakan söylese de inanmayın’ noktasına gelmişiz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nun “Elektrik zammında indirim yapılacak” açıklamasından geri adım atması konusunda, “Bu ülkede Başbakana bile inanmayın” noktasına gelindiğini söyledi

Erhürman: Bundan sonra ‘Başbakan söylese de inanmayın’ noktasına gelmişiz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, elektriğe yapılan fahiş zam sonrası gelen tepkiler üzerine Maliye Bakanı Sunat Atun‘un, “Mart ayı dahil bundan sonra hep zamlı tarife olacak”, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun ise “Mart dahil bundan sonra hep zamdan indirimli tarife olacak” dediğini hatırlatarak, Atun ve Sucuoğlu’nun bir “ara formül” olarak “Mart’ta zamdan indirimli tarife, ondan sonra hep zamlı tarife”de uzlaştıklarını söyledi.

Erhürman, “Başbakan kamuoyuna ‘müjde’ veren tarife açıklamasından vazgeçmiş, ‘bundan sonra Başbakan söylese de inanmayın’ noktasına gelmişiz. En kötüsü; bu ülkenin yurttaşları, üreticisi, esnafı özellikle yaz aylarında bu zamlı tarifenin altında inim inim inleyecekmiş, alım gücü daha da düşecekmiş, enflasyon daha da hortlayacakmış, üretemez hale gelecekmişiz, kimin umurunda” dedi.

“Bu ülkede nasıl yaşayacağımıza dair ‘sihirli formül’ü bulmak bize düşüyor”

“Müjdeler olsun. Sn. Atun ile Sn. Sucuoğlu’nu ‘uzlaştıran’ ‘sihirli formül’ bulundu” diyen Erhürman, “Şimdi, hükumetin hiçbir açıklamasına güven duymayacağımız ve her gün daha da yoksullaşmaya devam edeceğimiz bu ülkede nasıl yaşayacağımıza dair ‘sihirli formül’ü bulmak bize düşüyor” ifadelerini kullandı.

Neler olmuştu?

Yatırım ve üretim eksikliği nedeniyle devletin göz göre göre batma noktasında getirdiği Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nu battığı borç batağından kurtarmak için elektriğe yapılan yüzde 300’lere varan fahiş zam sonrası tepkiler yükselmiş, Başbakan Sucuoğlu “Zamdan indirim yapılacağını” müjdelemişti.

Sucuoğlu, Kıb-tek’ten sorumlu Maliye Bakanı Sunat Atun’un “Bunun için her ay ek 180 milyon TL kaynak lazım” vetosuyla karşılaşmış, Atun’u görevden almak isteyince de Ankara’nın tepkisine takılmıştı.

Sucuoğlu bugün söylem değiştirdi ve indirimin sadece Mart ayına özel yapılacağını söyledi.











Başa dön tuşu