KıbrısManşet

Arıklı sendikalara savaş açtı: Onlarla mücadele edeceğiz

Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, UBP-DP-YDP Hükümeti‘nin bir reform hükümeti olduğunu, bu reformları gerçekleştirmek ve gerçek bir “iktidar” olabilmek için de, “reformların önündeki engel ve statükonun bekçileri” olduğunu söylediği sendikalara karşı direneceklerini belirtti

Arıklı: Hükümetin özlenen reformları yaparken, işinin hiç de kolay olmadığını biliyorduk

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Arıklı, UBP-DP-YDP Hükümeti’nin bir reform hükümeti olarak kurulduğunu belirterek, üç partinin ülkenin yıllardır bekleyen ve kangren haline gelen sorunları çözme iddiası ile iş başına geldiğini söyledi.

“29 vekil desteğine sahip, komitelerde çoğunluğu olan, önünde bunları yapabilecek yeterli süresi de bulunan bu hükümetin, özlenen reformları yaparken işinin hiç de kolay olmadığını biliyorduk” diyen Arıklı, yıllardır üzerinde çalışılan ama bir türlü yapılmayan reformların önündeki engelin, statükoyu koruyan bekçililer olduğunu da bildiklerini belirtti.

“Sendikalar, bürokrasi, Sivil Toplum Örgütleri, klasik muhalefet anlayışı bu düzenin ve statükonun amansız bekçileridir”

Sendikaların, bürokrasinin, Sivil Toplum Örgütleri’nin, klasik muhalefet anlayışının, düzenin ve statükonun amansız bekçileri olduğunu söyleyen Arıklı, “Reform yapmak isteyen hükümet, bu güç odakları ile mücadeleyi göze alır ve kazanırsa o zaman iktidar olur. Yoksa sıradan bir hükümet olarak, diğer 40 küsur hükümetin arasında yerini alır ve kaybolur gider” dedi.

“Geri adım atmamız söz konusu bile değil”

Arıklı, bu hükümetin ilk iş olarak yaklaşan seçimleri de düşünerek Yerel Yönetimler Reformu’nu gündemine aldığını söyleyerek, “Yaşadıklarımız ortada. Bu konuda kararlılığımız da ortada. Geri adım atmamız söz konusu bile değil” dedi

“Sendikalar bu statükonun en büyük ve amansız savunucusudur”

Arıklı’nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Hükümetimiz, reformları yaparken elbette uzlaşı ve ortak aklı arayacak. Ama bu olmuyor diye reformları öteleme şansımızın olmadığının da farkındayız.

Sendikalar bu statükonun en büyük ve amansız savunucusudur. Yıllardan beri sürekli isteyen ve popülist politikacıların vermesi ile semizleşen bu sendikalarla mücadeleyi göze alamayan hiçbir hükümet, reform falan yapamaz.

“El-sen, borcu olmadığı halde birçok Bakanlığın elektriğini kesip, iş yapılmasını engelledi”

Nitekim bir güç gösterisi histerisi içinde olan El-sen, borcu olmadığı halde başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere aralarında bizim Bakanlığımız da olmak üzere birçok Bakanlığın elektriğini kesmiş, Bakanlıklarda iş yapılmasını engellemiştir. Elektriği kesilen ve vatandaşa hizmet veremeyen bütün kurumlar da polise şikayette bulunmuşlardır. Şikayetleri geri çekmek söz konusu bile değildir.

Sendikaların önümüzdeki süreçte çok daha katı muhalefetine direnemeyeceksek reformları yapma idealimiz, bir hayal olmaktan öteye gitmez”











Başa dön tuşu