KıbrısManşet

Rusya, yaklaşık 15 bin Rus vatandaşına hizmet etmeyi amaçlıyor

Rum basını, Rusya’nın, Kıbrıs’ın kuzeyinde konsolosluk açmayı planladığını belirtti

“Rusya’nın Kıbrıs’ın kuzeyinde konsolosluk açma niyeti var”

Kathimerini gazetesi “Rusya, İşgal Altındaki Topraklarda Konsolosluk Açmakla İlerliyor” başlıklı haberinde, Kıbrıs Cumhuriyeti-Rusya ilişkilerinden bahsederek Rusya’nın Kıbrıs’ın kuzeyinde konsolosluk açma niyetinin bulunduğunu yazdı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu bir açıklamada Kıbrıs’ın kuzeyinden söz ettiğini anımsatan gazete, bu durumun, arka planda Rusya ile ikili ilişkilerin bulunmasıyla, Kıbrıs Cumhuriyeti’nde önemli bir çaresizliğe neden olduğunu yazdı.

“Rusya, yaklaşık 15 bin Rus vatandaşına hizmet etmeyi amaçlıyor”

Gazete, Rusya’nın Doğu Akdeniz’deki yaklaşımıyla ilgili görünen yeni bir boyutun, Moskova’nın, Kıbrıs’ın kuzeyinde bir Rus konsolosluğunun hizmete girmesi yönündeki alınmış kararı olduğunu belirtti.

Moskova’nın geçtiğimiz Ocak ayından (2021) itibaren, Kıbrıs’ın kuzeyinde konsolosluk ofisi açma niyeti konusunda, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni bilgilendirme ve bu konuda anlayış istemek için Kıbrıalırum makamlara yaklaştığını yazan gazete, bu kararın, Ukrayna’daki gelişmelerle veya Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yaptırımlarla ilgili tutumuyla doğrudan ilişkili olmadığının görüldüğünü de belirtti.

Gazete, Rusya’nın, Kıbrıs’ın kuzeyinde daimi olarak ikamet eden yaklaşık 15 bin Rus vatandaşına hizmet etmeyi/korumayı amaçladığını yazdı.

Habere göre, iyi haber alan kaynaklar gazeteye yaptıkları açıklamada, Rusya’nın konsolosluk için bina ve personel aradığını belirttiler.











Başa dön tuşu