KıbrısManşet

Naşit: 13. maaş, Mart ayı maaşı ve TİS’den kaynaklı sosyal haklar ödenmedi

Büyükkonuk Belediyesi’nde bugün 1 saatlik uyarı grevi yapan, Devrimci İşçi Sendiakları Federayonu‘na (Dev-İş) bağlı, Devrimci Genel-İş Sendikası Başkanı Ömer Naşit, Belediyenin mali durumuyla ilgili çözüm adresinin artık Belediye yönetimi değil merkezi hükümet olduğu söyledi

Naşit: Belediye Bakanlar Kurulu kararı ile 1 milyon 400 bin TL borçlandırıldı

Yazılı açıklama yapan Naşit, son 3 yıldır Büyükkonuk Belediyesi’ndeki mali ve ekonomik sorunların devam ettiğine dikkat çekerek, zaman zaman personelin maaş alacağının 5 ay geriden geldiğinin de kamuoyu tarafından bilindiğini belirtti.

Naşit, “Geldiğimiz noktada geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu kararı ile Büyükkonuk Belediyesi 96 ay vade ile 1 milyon 400 bin TL borçlandırılmış, bu miktarın 400 bin TL’si ile daha önceden varolan sterlin borcu kapatılmış, geriye kalan 1 milyon TL’den ise çalışanın 3 aylık maaşı ödenmiştir. Büyükkonuk Belediyesi çalışanlarının şu anda 13. maaş, Mart ayı ve Toplu İş Sözleşmesi’nden (TİS) kaynaklı sosyal hakları ödenmemiş durumdadır” dedi.

“Çözümün adresi artık Büyükkonuk Belediye yönetimi değil, merkezi hükümettir”

Kendilerini bu alacaklarıyla birlikte daha çok endişeye düşürenin ise Büyükkonuk Belediyesi’nin sürdürülebilir yapısının ortadan kalkması olduğunu kaydeden Naşit, gelinen noktada Belediyeye kalan Devlet Katkı Payı ve vatandaşın ödediği vergilerin, Belediye çalışanlarının net maaşlarını karşılayacak durumda olmadığını söyledi.

Naşit, “Büyükkonuk Belediyesi’nin bugünlere gelmesinde kötü yönetilmesinin sonuçları olmakla birlikte çözümün adresi artık Büyükkonuk Belediye yönetimi değildir. Bundan sonraki süreçte merkezi hükümetin dikkatini çekmek ve Büyükkonuk Belediyesi’nin sürdürülemez yapısına çözüm bulmak adına mücadelemiz hem Büyükkonuk bölgesinde hem de Lefkoşa’da devam edecektir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu