KıbrısManşet

Arıklı: Önceliğimiz geniş tabanlı teknokrat hükümet

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘la görüşen Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, önceliklerinin geniş tabanlı bir teknokrat hükümet olduğunu söyledi

Arıklı: Önceliğimiz geniş tabanlı teknokrat hükümet

Görüşme sonrası basına açıklamalarda bulunan Arıklı, hiç beklenmeyen ve istenmeyen bir şekilde hükümetin sonlandığını söyleyerek, geniş tabanlı bir teknotrat hükümet kurulmasında, olmuyorsa UBP-CTP koalisyonunun ülke için iyi olacağını düşündüklerini belirtti.

Arııklı, “Bunlardan hiçbiri olmazsa hali hazırdaki hükümetin devamı gibi olacak bir hükümet olacaktır tabi. Sayın Tatar’ın bugün temaslarını tamamlayıp, yarın öğleden sonra mümkünse bir görevlendirme yapmasını bekliyoruz. Yeni hükümetler kurulana kada eskileri devam eder ancak işler pratikte öyle olmuyor. Örneğin Kıb-tek’le ilgili alınacak kararlar vardı, şimdi o kararları hangi Bakan alacak?” diye sordu.

Arıklı, “Erken seçim olur mu?” sorusuna ise, “Hükümet kurulamıyorsa erken seçim elbette düşünülebilir, demokrasilerde son söz elbette halkındır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu