KıbrısManşet

Erhürman: Bu zihniyet ‘ne olacağım’ diye hareket ediyor, ‘halk ne olacak’ diye değil

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, dünyanın hiçbir yerinde “Ben bu Bakanla çalışmak istemiyorum” diyen bir Başbakan’na “çalışacaksın” denilemeyeceğini belirterek, hükümeti kurma görevinin UBP’ye verilmeyeceği basın önünde açıklanırsa, CTP’nin görevi alacağını söyledi

Erhürman: Bir Başbakan bunu söylüyorsa, dünyanın neresinde buna hayır demek var?

Hükümet kurma çalışamaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘la görüşmesinden sonra basına açıklamalarda bulunan Erhürman, ülkede hükümetin olmadığı dönemlerde tüm siyasi partilerin Cumhurbaşkanlığı’nda görüşme yapıldığını ve bunun rutin bir görüşme olduğunu söyledi.

Ancak bugün yapılan görüşmenin bu rutin görüşmeler gibi olmadığını söyleyen Erhürman, ilk olarak hükümet istifa sürecini değerlendirdi.

Erhürman, “Başbakan diyor ki, ‘ben bu Bakan’la çalışmak istemiyorum’, bir Başbakan bunu söylüyorsa, dünyanın neresinde buna hayır demek var? Bunu duyan Bakan da istifa etmiyor. Anayasa’nın 106. maddesi açıktır; Görevden alma yazısını gönderildiğinde görevden alınmış olur. Tatar diyor ki 1-2 saat inceleme ihtiyacı hissetmiş, Anayasa çok açıktır diyorum. Ama bunu Cumhurbaşkanlığı bilmiyor” dedi.

“Yine tarihte bir ilk olarak şartlı istifa”

“Bunun üzerine de Başbakan Faiz Sucuoğlu beklemiyor, yine tarihte bir ilk olarak şartlı istifa sunuyor” diyen Erhürman, Tatar’ın bununla ilgili de Savcılık’tan görüş aldığını ve istifanın tek taraflı bir irade beyanı olması sebebiyle bunu imzalamak durumunda kaldığını söylediğini belirtti.

Erhürman, “Toplum bu krizin ortasında bu maskaralığın içinde sürükleniyor. Sayın Tatar dedi ki, ‘Sen hükümeti kurmak ister misin?’. Açık açık dedim ki; ‘Eğer sizin niyetiniz, Sucuoğlu istifa ettiği için bir daha ona hükümet kurma görevi verilemez’ noktasındaysa, çıkacaksınız basının önünde bunu söyleyeceksiniz” dedi.

“Bu zihniyet ne olacağım diye hareket ediyor, halk ne olacak diye değil”

Erhürman şöyle devam etti;

“Eğer niyet bir noktada yine Sucuoğlu’na görevi vermekse, biz de normal görüşmeymiş gibi geleceğiz buraya, yok böyle bir şey.

Ortada sorumsuzluk ve ciddiyetsizlik var, bu zihniyet ne olacağım diye hareket ediyor, halk ne olacak diye değil.

Bu saatten sonra aynı hükümet kurulacaksa, artık onun hükümet olmadığı herkesin malumudur. ‘İktidar bizim işimiz’ diyenler bu ülkenin en kısa ömürlü, 59 günlük hükümetini yarattılar.

Bizim söylediğimiz şey belli, UBP’ye verilecekse bu hükümeti kurma görevi, şimdiden verecekler. Yok eğer UBP’ye verilmeyeceği kesin olarak açıklanırsa CTP’ye verilecek görev, CTP kuracak hükümeti”











Başa dön tuşu