KıbrısManşet

Sucuoğlu: ‘Görevi ya bana vereceksiniz ya erken seçim’ demek etik midir?


Başbakan Faiz Sucuoğlu, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘la hükümet kurma çalışmaları kapsamında yaptığı görüşmesi sonra Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman‘a yüklendi

Sucuoğlu: ‘Bu şart olursa ben kabul ederim’ demenin özü ben kabul etmem demektir

Görüşme sonrası basına açıklamalarda bulunan Sucuoğlu, aritmetik olarak hükümet kurma görevinin UBP’ye verilmesi gerektiğini söyleyerek, 3 ay önce yapılan seçimlerde açık ara öne çıkan partiye görev verilmesinin daha mantıklı olduğunu belirtti.

Sucuoğlu, “Cumhurbaşkanı kendi karar verecek görevi kime vereceğine. Onun takdiridir. Bugün sabah CTP’nin de ziyareti oldu. Anladığım kadarıyla görev CTP’ye verilsin ve CTP kurulmazsa erken seçim olsun diyorlar. Bu doğru değildir. ‘Bu şart olursa ben kabul ederim’ demenin özü ben kabul etmem demektir. Bu ağır şartlarla giderseniz anlamı budur çünkü bu şartların yerine gelmesi Anayasal olarak mümkün değil” dedi.

” ‘Görevi ya bana vereceksiniz ya erken seçim’ demek etik midir?”

Muhalefetin hükümet kurma düşüncesinde olmadığı intibası yarattığını öne süren Sucuoğlu, hükümet kurma niyeti olan partilerin görev verilirse değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Sucuoğlu, “Bunun aksi, ‘Bana boşuna görev verme, ben zaten öyle düşüncede değilim’ demektir. Muhalefet liderinin konuşmaları etik midir? ‘Görevi ya bana vereceksiniz ya erken seçim’ demek etik midir? İçeride de görevin kime verileceğini konuşmadık, bize verilirse gereğini yapacağız” dedi.

Görüşmeler

Tatar, dün Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile, bugün de saat 11.30’da Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ‘la görüşmüştü.

Sucuoğlu görüşmesiyle birlikte Tatar, siyasi partilerle hükümet kurma çalışmaları kapsamındaki görüşmeleri tamamlamış oldu.

 











Başa dön tuşu