KıbrısManşet

Tatar: Erhürman bana ‘ülkeyi seçime götürürüm’ dedi

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında, siyasi partilerle formalite gereği görüşme yapan Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar da Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Tufan Erhürman‘a yüklendi

Tatar: Erhürman’la görüşmemde ise bizi üzen ifadeleri olmuştur

Hükümet kurma görevini, 3. kez UBP-DP-YDP Hükümeti kurulması için Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu‘na veren Tatar, kamuoyunun herkesin görüşünü bilgiğini, tüm açıklamların yapıldığını belritti.

Tatar, “Hükümeti kurma görevini Sucuoğlu’na vermiş bulunuyorum. En kısa zamanda kabinesini onayıma sunar ve süreç yürür gider. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’la görüşmemde ise bizi üzen ifadeleri olmuştur. ‘Masgaralık’ kelimesi bizi üzmüştür, snuçta burada devlet yönetiyoruz” dedi.

“Erhürman bana ‘ülkeyi seçime götürürüm’ dedi”

Bir takım arzu edilmeyen olayların olabileceğini, sürecin zor olduğunu söyleyen Tatar, tek hükümeti kurabilecek olanın da Sucuoğlu kanaatine ulaştığını kaydetti.

Tatar, “Erhürman görüşmede, ‘Eğer siz görevi bana verdikten sonra Sucuoğlu’na vermeyeceğinize dair taahhütte bulunacaksanız, basın önünde bunu açıklayacaksanız görevi alırım, yoksa ülkeyi seçime götürürüm’ dedi. Bu doğru değildir, Anayasa’ya da uygun değildir” dedi.

Atun’suz kabine

Sucuoğlu’nun görevden almak istediği Sunat Atun’suz kabineyi onaylayamadığı için ülkede hükümet krizi yaratan Tatar, Atun’un yeni kabinede yer almaması durumunda kabineyi onaylayıp onaylamayacağı sorusuna ise “Sucuoğlu’nun takdiri ne ise o olması gerekir, herhangi bir sıkıntı olmaz” dedi.











Başa dön tuşu