KıbrısManşet

Adanır: İmar Planlarına uyarak mesleklerimizi icra edeceğiz

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), Özgür Gazete’nin dün gündeme getirdiği, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın yatırımcılara, “Ne Emirname ne İmar Planı, biz sizin arkanızdayız” sözleri üzerine açıklama yaptı

Adanır: Yöneticiler, “Bugün ne yapsak da toplumu şok etsek” yarışına girdi

KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır yazılı açıklama yaparak, son günlerde devleti üst düzeyde temsil eden yöneticilerin “Bugün ne yapsak da toplumu şok etsek” yarışına girdiklerini söyledi.

Adanır, “Başrollerini Maliye Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın paylaştığı ‘Hükümet Krizi’ vizyonumuza yeni girmişti” diyerek, şimdi ise Tatar’ın katıldığı bir etkinlikte İmar Planları ve Emirnameleri önemsizleştiren konuşmasının gündemlerinde yer aldığını belirtti.

“İmar Planlarına uyarak mesleklerimizi icra edeceğiz”

Adanır’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“İlim ve bilim ile hazırlanan İmar Planları ve Emirnameleri görmezden gelerek aslında Anayasa’ya uymayacağını, Yasaları da uygulamayacağını anlatmaya çalışan Cumhurbaşkanı’na hatırlatmak isteriz ki; bu davranışının anlamı kendisini ve devletini reddetmekten başka bir şey değildir!

Birlik ve Odaların üyeleri, toplumsal ve mesleki sorumluluk bilinci ile bu ülkenin Anayasa, Yasa ve Tüzüklerinin gereğini yerine getirmek için her zaman hazırdır.

Ülkemizin, şehirlerimizin planlı ve doğru politikalarla gelişimini sağlamak için Ülkesel Fizik Planına, İmar Planlarına uyarak mesleklerimizi icra edeceğimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşırız.

“Tatar, makam sorumluluğu gereği daha dikkatli cümleler kurmalı”

Son olarak, anayasanın ve yasaların tüm devlet yetkililerinin üzerinde durduğunu ve onların
da bunlara uyma zorunlulukları olduğunu, Devletin başında bulunan Cumhurbaşkanı’nın da makam sorumluluğu gereği daha dikkatli cümleler kurması gerektiğini bu vesile ile bir kez daha hatırlatırız”











Başa dön tuşu