KıbrısSürmanşet

Elon Musk 44 milyar dolara şirketi satın aldı






Tesla ve SpaceX‘in CEO’su Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı

Anlaşma 44 milyar dolara sağlandı

Elon Musk’ın şirketi satın almaya yakın olduğu ve bugün bir anlaşmaya varılabileceği haberleri üzerine yüzde 5’ten fazla değer kazanmıştı.

Anlaşmanın 44 milyar dolara sağlandığı kaydedildi.

Şirket başlangıçta Elon Musk’ın teklifini geri çevirmişti.

Musk anlaşmanın duyurulması öncesi Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Umarım beni en sert eleştirenler bile Twitter’da kalmaya devam eder, çünkü ifade özgürlüğü bu demek” dedi.

Anlaşma günü Twitter hisseleri yükseldi

ABD’de piyasalar açılmadan önce Twitter’ın hisselerinin değeri yüzde 5,1 artarak 51,57 dolara yükseldi. Musk, hisse başına 54,20 dolar önermişti.

Musk bu ayın başlarında 3 milyar dolarlık Twitter hissesi satın almıştı. Hisselerinin yüzde 9’a çıkması üzerine Musk’a yönetim kuruluna girmesi teklif edildi. Fakat Musk bunu reddetti. Musk yönetim kuruluna girseydi daha fazla hisse satın alamayacaktı. Elon Musk 14 Nisan’da ise şirket için 43 milyar dolarlık teklif verdi.

Musk, teklifi için 46,5 milyar dolarlık finansman paketine sahipti

Musk Perşembe günü de düzenleyici kurumlara teklifinin finansmanıyla ilgili ayrıntıları sunmasından sonra, 11 kişilik Twitter Yönetim Kurulu olası bir anlaşmayı ciddi şekilde değerlendirmeye başladı.

Başvuru dosyasına göre Musk, teklifi için 46,5 milyar dolarlık finansman paketine sahip olduğunu bildirdi.

Musk teklifini kendi hisselerinin yanı sıra Morgan Stanley ve diğer şirketlerinin desteğiyle finanse edeceğini belirtti.

Bazı hissedarların Musk’ın bu girişiminden sonra yönetim kuruluyla irtibata geçtiği ve olası bir anlaşma fırsatının kaçırılmaması tavsiyesinde bulunduğu söyleniyor.

Ives: Twitter Taht Oyunları

Twitter Yönetim Kurulu, Elon Musk’ın teklifini açıkladıktan bir gün sonra şirketi bir hasmane devralma girişimine karşı korumak için “zehir hapı” stratejisi uygulayacağını açıklamıştı. Bu strateji herhangi bir kişinin yüzde 15’ten fazla hisse almamasını sağlamayı amaçlıyor. Şirket bu strateji çerçevesinde diğer yatırımcılara indirimli ilave hisse satıyor.

Hasmane devralma girişimi ise bir kişi ya da kurumun, hedef şirketi, yönetimin iradesine aykırı olarak ele geçirmeye çalışmasını tanımlamak için kullanılan bir terim.

Yatırım firması Wedbush Securities’in uzmanlarından Dan Ives’a göre yönetim kurulunun Musk ile masaya oturması birçok yatırımcı tarafından şirketin el değiştirme sürecinin başlangıcı olarak görülecek.

Ives, “Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk’ın şirketi hasmane bir şekilde devralma girişimi Twitter Taht Oyunları’nda yönetim kurulunu köşeye sıkıştıracaktı” diyor.

Kaynak: BBC











Başa dön tuşu