KıbrısManşet

Amcaoğlu: Kıb-tek’te yaşanan sıkıntılar idareyle alakalıdır

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (Kıb-tek) yaşanan sıkıntıların idareyle alakalı olduğunu söyleyerek yakıt değişim bedeli hakkında vergide tekerrürün yasalara karşı suç işlemek olduğunu belirtti

Amcaoğlu: Kıb-tek’te yaşanan sıkıntılar idareyle alakalıdır

Kıbrıs Postası Web TV‘de Gökhan Altıner‘in sorularını yanıtlayan Amcaoğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (Kıb-tek) yaşanan sıkıntıların idareyle alakalı olduğunu söyleyerek, yakıt değişim bedeli hakkında konuştu.

“Vergide tekerrür yasalara karşı suç işlemektir”

Amcaoğlu, vergide tekerrürün yasalara karşı suç işlemek olduğunu belirterek, 22 Şubat tarihinde geçirilen nizamname ile birlikte iki ayda bir tarife belirleme şansının sağlandığını söyledi.

“Hem alıyorsunuz hem de bir kez daha almakla ilgili yaptığınız sözleşmelerin hilafına aykırı gelecek mevzuatı Bakanlar Kurulu’ndan geçiriyorsunuz” diyen Amcaoğlu, bunun üzücü olduğunu ve yaratılan hezeyanı herkesin gördüğünü belirtti.

“Bugün Elektrik Kurumu’nun Yönetim Kurulu ile birlikte bu konuları ve ihale konusunu masaya yatıracağız”

Maliye eski Bakanı Sunat Atun’un bu öneriyi hangi uzmanlar olduğu belli olmayan uzmanların hazırlaması sonucu Bakanlar Kurulu’na götürdüğünü söyleyen Amcaoğlu, “Bugün Elektrik Kurumu’nun şuanki yetkilisine sorarsanız ve size ‘Bu yasal değildir’ diyorsa, gerekeni yapmanız gerekir” dedi.

Amcaoğlu, “Bugün Elektrik Kurumu’nun Yönetim Kurulu ile birlikte bu konuları ve ihale konusunu masaya yatıracağız. Mart ayında yapılan indirim düzenlemesinin Nisan ayında da hayata geçmesi için konuşacağız” dedi.

Stratejik anlamda elektrik ve su gibi faktörlerin tüm ülkeler için çok önemli olduğunu vurgulayan Amcaoğlu, halkın kaliteli, sürekli ve ekonomik akla uygun olarak bu hizmetlere ulaşabilmesi için koşulları yaratacaklarını ifade etti.











Başa dön tuşu