KıbrısManşet

Vatandaş mağdur, güneş enerjisi firmaları batma noktasında



Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) zorunlu izne çıkarılan Genel Müdürü Gürcan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde arşivlere kaldırttığı güneş enerjisi kurulumu başvuru dosyalarını şimdi de Bakanlık’a geri gönderdi, firmalar batma tehlikesiyle karşı karşıya

İzindeyken talimat verdi

Erdoğan, 28 Nisan’da zorunlu izne çıkmadan 1 gün önce (27 Nisan) Bakanlığa gönderdiği yazıda “trafolarda güneş enerjisi kapasitesi dolduğunu, daha fazla izin veremediklerini” söyleyerek, henüz işlem görmemiş olan dosyaların yeniden incelenip ne yapılması gerektiği konusunda görüş verilmesini istedi.

Ancak Erdoğan’ın burada yaptığı ikircikli ve güneş enerjisi kurulumu yapan firmaları batma noktasına getirecek kararı, dosyaları öncelik veya başvuru sırasına göre değil, keyfi şekilde seçmesi oldu.

Ayrıca Erdoğan, izinli olduğu halde ilgili birimle talimat verdi, dosyalar bugün Bakanlığa geri gitti. İznini yarıda kesen Erdoğan da bugün kuruma döndü.

Dosyalar keyfi şekilde seçildi

2021 yılında başvurusu yapılan ve o tarihten bu yana keyfi şekilde bekletilerek işlem yapılmayan dosyalar varken, 2022 yılında başvurusu yapılmış dosyalar seçildi.

Buna en yakın örnek ise şu şekilde yaşanmıştı; aylardır Erdoğan’ın imzasını bekleyen başvurular varken, 24 Mart’ta başvurusu yapılan Maliye eski Bakanı Sunat Atun‘a ait dosya, 25 Mart’ta Erdoğan tarafından imzalanmıştı.

Güneş enerjisi kurulumu yapan firmalar yaşanan duruma tepkili, vatandaş ise mağdur.

Zam önerecek!

Yakıt Değişim Ücreti‘nin Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu tarafından kaldırılması sonrası, kurumda elektrik birim maliyet hesaplaması yapacağı öğrenilen Erdoğan’ın, yeni bir zam önergesi vermesi bekleniyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu