DünyaKıbrısManşetSürmanşet

TDP: Oysa sol, özgürleşmek demektir

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), ülke solunun, solda birlikten öte solda çokluğa ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, bugüne kadar solun her birleşme girişiminde tıpkı yasakçılar ve sansürcüler gibi birbirlerini sınırladıkları belirtti

TDP: Sol ne zaman birleşme girişiminde bulunsa tıpkı sansürcüler gibi birbirlerini sınırladıl

TDP’den yapılan açıklamada, bugüne kadar solun ne zaman birleşmek için girişimde bulunsa, tıpkı yasakçılar, sansürcüler gibi birbirlerini sınırladıkları dile getirildi.

Açıklamada, solun değişimin önündeki engelleri, yasakçıları, sansürcüleri ortadan kaldırmak için varolduğu dile getirilirken, solun kendi kendine sansür uyguladığı, ‘sen bu sözü söyleyemezsin’ dediği, bildirilerden işbirliği adına bazı realist sözcüklerin atıldığı ve eylem birliği adına bütünlüklü eylemlerde birbirlerine sınırlar koyduğu ifade edildi.

“Oysa sol, özgürleşmek demektir”

“Oysa sol, özgürleşmek demektir” denilen açıklamada, “TDP olarak biz inanıyoruz ki soldaki bütün görüşler teklik yaratmak yerine çokluklar yaratmalı. Kendi renkleriyle gerek söylemsel gerekse eylemsel olarak çokluklar yaratabilmeli, buna olanak sağlanmalı, kimse kimseyi sınırlandırmamalı” sözlerine yer verildi.

Herkesin kendi özgürlükçü düşünceleriyle söylem ve eylemler geliştirebilmesinin altı çizilirken, yine açıklamada bunun ancak sürekli hareket halindeki çoklukların başarabileceği vurgulandı.

“Bir kere daha eski hatalarımızı tekrarlama lüksümüz kalmadı”

“Sol aynı hususta neye karşıysa, değişimin önündeki hangi engeli ortadan kaldırmak istiyorsa önce kendi özgün söylemi ve eylemi üzerinden ayrı ayrı mücadele etmeli” denilen açıklamada, solun bütün renkleriyle bir araya gelip, kendi özgün söylemleriyle ortak bir eylem içinde olabilmesi gerekliliğinin öneminin altı çizildi.

Kıbrıs halkının, en çok da Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayanların kaybedecek tek bir anı bile kalmadığının önemine vurgu yapılırken, zamanın elimizden uçmakta olduğu ve daha önce kaçırdığımız zamanlar adına bir kere daha eski hataları tekrarlama lüksünün kalmadığı dile getirildi.

“Zaman bize ortak hareketin, tek cephenin ve çokluk olmanın vaktinin geldiğini göstermektedir”

“Zaman bize ortak hareketin, tek cephenin ve çokluk olmanın vaktinin geldiğini göstermektedir” denilen açıklamada, TDP’nin amacının yaratıcı emek oluşturmak, bize kaderimiz gibi sunulan tarihsel ve coğrafi her türden sömürgecilik zincirini kırmak olduğu vurgulandı.

TDP,  “18 Mayıs’ta gerçekleşen eylemde, parti görüşümüz ile birebir örtüşmeyen, bizler tarafından açılmayan pankart ve sloganları da bu çerçevede değerlendirdiğimizin kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz” denildi.











Başa dön tuşu