KıbrısSürmanşet

Şömineli Ev’de seramik eğitimi etkinliği yapıldı

Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Seramik Atölyesi, Döveç Group sponsorluğunda yapıldı

Şömineli Ev’de seramik eğitimi etkinliği yapıldı

1977 yılında, Uluslararası Müzeler Konseyi (International Council of Museums-ICOM) tarafından “müzelerin toplumsal gelişimdeki rolü konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak” amacı ile “Uluslararası Müze Günü (International Museum Day)” olarak ilan edilen 18 Mayıs tarihi, ülkemizde de 1986 yılından bu yana 18-24 Mayıs tarihleri arasında “Müzeler Haftası” olarak kutlanıyor.

Bu kapsamda, ilkokul öğrencilerine yönelik farkındalık yaratmak adına Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun katılımıyla Şömineli Ev’de seramik eğitimi yapıldı.

Çocuklar müze ziyaretleri ile çocuklar arkeoloji, sanat tarihi, kültür, coğrafya, tarih, bilim gibi alanların uygulama laboratuvarları olarak müzelerle küçük yaşlarda tanışmış oldu.

Müzelerin aynı zamanda, düşünce ve duyguları birleştirerek anlamlı deneyimler kazandırdığı, çocukları öğrenmeye karşı motive ettiği de biliniyor.

Etkinliğin sponsorluğunu üstlenen Döveç Group Direktörü Burçin Döveç de, sosyal sorumluluk etkinliklerinin önemine vurgu yaparak, “Bu tarz etkinlikler düzenlemeyi ve katkı sağlamayı alışkanlık haline getirmek toplumumuza büyük fayda sağlayacaktır ve böyle faydalı etkinliklere imza atan Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.











Başa dön tuşu