KıbrısManşet

TESLİMİYET PROTOKOLÜ| Bıçaklı: Entrikalarla kurdukları hükümette Türkiye’nin memurluğunu yapıyorlar

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, halka rağman halkı yok edecek kararları alıp uygulamanın o kadar kolay olmadığını söyleyek, “Hadi gelin yapın da görelim” dedi

Bıçaklı: Entrikalarla kurdukları hükümette Türkiye’nin memurluğunu yapıyorlar

Sendikaların bir araya gelerek oluşturduğu “Toplumsal Varoluş Platformu“nun, TC-KKTC arasında imzalanan sözde İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü hakkında halkın bilgilendirilmesi amaçlı düzenlediği basın toplantısında konuşan Bıçaklı, ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin çeşitli entrikalarla kurdukları hükümette Türkiye’nin memurluğu görevini yaptığını vurguladı.

Bıçaklı, “Yetkileri olmamasına rağmen, yeterki o koltukta oturmaya devam etsinler diye toplumu yok etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. İki ülke arasında iş birliği protokolleri elbette imzalanır. Ama benim ülkemde yabancıları nasıl vatandaş yapacağımı, kaç dönüm tarla satacağımı, Toplu İş Sözleşmeleri’ni nasıl imzalayacağımı, eğer sen devlet isen başka bir ülke ile imzaladığın protokole koyamazsın” dedi.

“Halka rağman halkı yok edecek kararları alıp uygulamak o kadar kolay değil”

Ülkede emeklilik yaşının dahi kaç olacağına dair Türkiye’den ekibin gelerek bunu düzenleyeceğini hatırlatan Bıçaklı, sendikaların nerede nasıl konuşacağına ve nasıl eylem yapacağına kadar birçok saçmalığın protokolün içine koyulduğunu kaydetti.

Bıçaklı, “Faiz Sucuoğlu’na söylemiştik; ‘Topluma rağmen topluma karşı kararlar almaktan vazgeç yoksa biz yine buralarda olacağız ama sen orada olmayacaksın’ demiştik. Şimdi biz yine buradayız ve Sucuoğlu yok. Çünkü sizler halktan böyle bir onay almadınız. Şimdi hükümet edenlerde bunun siyasi bedelini ödeyecekler. Halka rağman halkı yok edecek kararları alıp uygulamak o kadar kolay değil. Hadi gelin yapın da görelim” dedi.

“Artık ya var olacağız ya da yok olacağız”

Akaryakıta dün gelen 5,40 TL’lik zammı hatırlatan Bıçaklı, artık tuzun koktuğunu, toplumla birlikte ülkeye sahip çıkma zamanının geldiğini belirtti.

Bıçaklı, “Toplumun bu konuda dikkatini çekmek istiyorum. Çünkü artık ya varolacağız ya da yok olacağız” dedi.











Başa dön tuşu